Hurda malzemeler ile kuluçka makinesi yaptı

Kategori: Güroymak - Tarih: 19 Kasım 2019 14:57
Hurda malzemeler ile kuluçka makinesi yaptı

Bitlis’in Güroymak ilçesinde mobilya ustası, hurdaya ayrılan parçalar ile 500 TL'ye mal ettiği Gürciv ismini verdiği kuluçka makinesi yaptı.

Güroymak ilçesine bağlı Yeşilova Mahallesinde mobilya ustası Ersin Tuncay (30), hurdacıdan topladığı parçalar ile kuluçka makinesi yaptı.

Mobilya mesleğini yapan Tuncay elektronik cihazlara olan hobisinden dolayı bu makineyi geliştirdiğini ifade etti.

Daha önce aynı makineyi yaptığını söyleyen Tuncay, buna benzer bir makine daha öncede geliştirmiştim fakat o makinenin kapasitesi küçüktü, küçük olmasına rağmen verim alabildim. Kapasitesi küçük olan makineyi geliştirebilir miyim diye araştırmalar yaptım. Önceki kuluçka makinesinde yüzde yüz verim alabildim ama kapasitesi küçük olmasından dolayı hedefim büyüktü. Araştırmalar yaparak hurdaya çıkmış araç gereçlerden topladığım malzemeleri bir araya getirdim. 230 kapasiteli ful otomatik kuluçka makineyi test etmeye başladım ve hazır test işlemleri de başarılı oldu. Civciv merakı olan vatandaşlar makinenin nasıl çalıştığını merak ediyor. Gün içerisinde iş yerinde mobilya için değil de makine için gelenler oluyor.

Merakı olan gelip cihazı görmek istiyor çünkü diğer makinalardan farkı otomatik ve kapasitesi büyük olmasıdır. Güroymak’ta yaşadığım için Güroymak’ın ilk kelimeleri olan Gür’den ve kanatlı hayvanlara özgü olan civciv den alarak adını Gürciv verdik. Hedefim bu 500 TL’ye mal ettiğim cihazı daha düşük fiyatta ve talebe göre üretimini yapmaktır dedi.

Hobisini gerçekleştiren toplama hurda parçalarla yaptığı kuluçka makinesi, vatandaşlarında ilgisini çekti. 
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/hurda-malzemeler-ile-kulucka-makinesi-yapti-13187.html