Hükümet işçiye yüzde 3 zam önerdi

Kategori: Ekonomi - Tarih: 12 Temmuz 2013 10:04

Hükümet ile Türk- İş arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde hükümet, 1.800 TL'nin altındaki maaşlara 150 TL iyileştirme ve birinci altı ay için yüzde 4, ikinci altı ay için ise yüzde 3 zam önerdi.

Hükümet ile Türk-İş arasında devam eden kamu kesimi toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde hükümetin teklifi sunuldu. Kamuda çalışan 185 bin işçinin ücret ve sosyal haklarına yapılacak zam miktarının belirlenmesi için Türk-İş ile hükümet arasında yürütülen görüşmelerin 3'üncüsü gerçekleştirildi. Daha önceki 2 toplantıda sendikaların taleplerini görüşen taraflar, hükümetin teklifini görüştü. Hükümetin, 1.800 TL'nin altındaki maaşlara 150 lira iyileştirme, birinci altı ay için yüzde 4, ikinci altı ay için yüzde 3 zam yapılması ve sosyal yardımlara ise enflasyon oranında zam teklif ettiği öğrenildi. Türk-İş'in teklifi kabul etmemesi üzerine anlaşamayan taraflar, haftaya 4'üncü kez biraraya gelecek.
 
Görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde, yenilenecek toplu iş sözleşmelerinin tamamına yakını 1 Ocak ve 1 Mart 2013'ten geçerli olacak.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/hukumet-isciye-yuzde-3-zam-onerdi-488.html