Hizan MYO'da Mezuniyet Sevinci

Kategori: Hizan - Tarih: 14 Mayıs 2018 12:31
Hizan MYO'da Mezuniyet Sevinci

Hizan Meslek Yüksekokulu (MYO) 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı Mezuniyet Töreni’nde öğrenciler kep atarak mezuniyet sevinci yaşadı.

Hizan MYO 2017-2018 dönemi mezuniyet töreni 11 Mayıs Cuma günü Merkez Konferans Salonu’nda düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programa, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş, Hizan MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erdem Karaca, Hizan MYO akademisyen ve idari personelleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Hizan MYO’yu birincilikle tamamlayan Lojistik Programı öğrencisi Songül Alagüz’ün mezunlar adına konuşma yapmasının ardından Hizan MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erdem Karaca öğrencilere hitap etti. Mevlana’nın ‘Hamdım, piştim, yandım.’ sözlerini dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Karaca: “Ham geliyoruz, pişiyoruz ve yanıyoruz. Yanabiliyorsak ne mutlu bize.” dedi. Mesleki eğitim vermeye çalışan bir okul olduklarını anlatan Dr. Öğr. Üyesi Karaca demircilerin aldıkları eğitimi örnek verdi. Demircilerin demir döverken dersini aldıklarını ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Karaca: “Dövülen demir de ham nefse işaret ediyor. Ham demiri bir fiil tezgah başında döven ustamız kişisel hamlığımızı da nasıl gidereceğimizi, nefsimizi nasıl terbiye edeceğimizi de öğretiyor. Ham demir dövülürken hem meslek icra ediliyor hem de karakter gelişimi sağlanıyor. Bu manada spor yapılsa bile kutsal eyleme dönüşüyor.” dedi. Dr. Öğr. Üyesi Karaca konuşmasını: “Bundan sonraki hayatınızda çileden ziyade mutluluğun sizlerin olması temennisiyle mezuniyetinizi kutluyorum.” diyerek sonlandırdı.

‘İnsani değerleri her şeyin üstün de tutmak gerekir’

Mezun öğrencinin konuşmasında ailesine ve hocalarına teşekkür ettiğine dikkat çeken Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş: “Öğrencimiz bir vefa örneği gösterdi. Vefa, insanı insan yapan temel değerlerin başında gelir. İnsan, vefa duygusunu kaybederse her şeyini kaybetmiş demektir. İnsani değerlerin her şeyin önünde gelmesi gerektiğine inanan bir düşünceye sahip olmanız gerekiyor. İnsani değerlerimizi yitirdiğimizde öğrenciliğimizin ve hocalığımızın hiçbir hükmü kalmayacağını bilmeniz gerekiyor.” dedi. Önemli olanın hangi üniversite mezunu olunduğu değil, mezun olduktan sonra yapılacaklar olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Demirtaş: “Mezun olmak bundan sonraki hayatınızın başarılı yürümesi için yeterli olmayabilir. Diplomanızın, birikiminizin ve elde ettiklerinizin daha fazla işe yaraması bundan sonraki performansınıza bağlıdır.” ifadelerini kullandı. Hizan MYO’nun örnek okullardan olduğunu belirten Prof. Dr. Demirtaş, okul idarecileri ve hocalarının sürekli bir biçimde öğrencilerini daha donanımlı nasıl yetiştireceklerinin hesabı içinde olduklarını ifade etti. Konuşmasında velilere ve okul idaresi ile hocalara teşekkür eden Prof. Dr. Demirtaş, mezun olanlara, hayatlarında üstün başarılar diledi.

Program, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesi ile devam etti. Hizan MYO öğrencileri kep atmalarının ardından müzik dinletisiyle mezuniyet sevincini yaşadı.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/hizan-myo-da-mezuniyet-sevinci-11404.html