Hizan ilçesinde kitap fuarı açıldı

Kategori: Hizan - Tarih: 18 Mayıs 2016 22:15
Hizan ilçesinde kitap fuarı açıldı

Hizan Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçede kitap fuarı açıldı.

Açılan kitap fuarı 16-18 Mayıs tarihleri arasında açık olup öğrenciler kendi harçlıkları ile kitap alacaklardır. Kitap fuarı kurdelesini öğrencilere keserek açılışı yaptılar.

Hizan İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet İnan; Yaptığı açılış konuşmasında İlçe Kaymakamı öncülüğünde kitap fuarı açılışını yaptıklarını söyledi.

İnan; İlçemizde kitap okumayı yaygınlaştırmak çocukları kitap okumaya sevk etmek için kitap fuarının açtıklarını söyledi.

Kaymakamlığın yaptığı kitap sayar projesi ile ilçemizde 5 bin öğrencimize kitap okutturuldu. Okullarda toplamda 28 bin kitap okundu. Bu kitaplardan 24 bin kitapta öğrenciler girdikleri sınavda başarılı olunmuştur. Bu kapsamda kitap okuma alışkanılını kazandırmayı devam ettirmek adına İlçe Kaymakamının yardımı ile kitap fuarını açıldı. Öğrencilere dağıttığıtılan "Benim Kitap Kumbaramda" biriktirdikleri harçlıkları ile bu gün burada kendilerine kitap alacaklardır. 

Hizan Kaymakamlığı Kitap Sayar projesin kapsamında dereceye giren öğrencileri düzenlenen törenle ödüllendirildi. Hizan Spor salonunda düzenlenen törende, Kitap Sayar projesin de birinci olana ödülünü  Kaymakam Yakup Bölükbaşı, İkinciye Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Şahin ve üçüncüye İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ödülünü verdi. Ayrıca Kaymakamlık tarafından, En fazla kitap okuyan ilk üç okula "Kitap Dostu Okul" başarı belgesi vererek okulları ödüllendirdi.

Kitap fuarı açılışına Hizan Kaymakamı Yakup Bölükbaşı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Şahin, İlçe Emniyet Amiri Kenan Rahat, Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum Amirleri, Vatandaşlar, Öğretmen ve öğrenciler katıldı.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/hizan-ilcesinde-kitap-fuari-acildi-8126.html