Hizan'da Amatör Spor Haftası etkinlikleri başladı

Kategori: Hizan - Tarih: 10 Ekim 2016 20:23
Hizan'da Amatör Spor Haftası etkinlikleri başladı

Hizan ilçesinde "Amatör Spor Haftası" etkinlikleri kapsamında, spor müsabakalarına başlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünce 81 ilde sportif faaliyetlerle farkındalık oluşturarak, halkın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi amacıyla "Amatör Spor Haftası" etkinlikleri gerçekleştirilmeye başlandı.

Hizan Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Muhtullah Bingöl, 10-16 Ekim tarihlerinde ilçedeki öğrenci ve vatandaşların da katılacağı etkinlikler yapacaklarını söyledi.

Çocuklara ve gençlere küçük yaştan itibaren sporu sevdirmeye çalıştıklarını ifade eden Bingöl, şöyle konuştu:

Hafta kapsamında planlanan faaliyetlerle farkındalık oluşturularak öğrenci ve halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi istiyoruz. İl ve ilçe spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocukların, müsabaka tecrübesi kazanması, buna yönelik müsabaka düzenlenmesini amaçlıyoruz. Sezon öncesi takımların sezona hazırlık performanslarını görmeleri, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılmasını bir diğer hedefimiz. Yeni bireylerin spora kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulmasıyla kişi ve kurumları sponsorluk yapmaya teşvik ederek, spora katılımın üst seviyede sağlanması, etkinliklerle ilçede spor bilinci ve kültürünün oluşturulması amaçladık.

Bingöl, hafta kapsamında halka ve öğrencilere yönelik masa tenisi, voleybol, tek pota basketbol, badminton, futbol turnuvaları ve atletizm yarışmaları düzenleneceğini belirterek, spor faaliyetlere katılanlara başarı diledi.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/hizan-da-amator-spor-haftasi-etkinlikleri-basladi-9115.html