HDP Tatvan Adayı Yeşiltepe: Halkın yanına gitmeye korkuyorlar!

Kategori: Bitlis Seçim - Tarih: 5 Mart 2019 22:21
HDP Tatvan Adayı Yeşiltepe: Halkın yanına gitmeye korkuyorlar!

HDP Tatvan Belediye Eşbaşkan adayları esnaf ziyareti programında kentte bulunan esnaflarla bir araya geldi.

HDP Bitlis Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı, HDP Tatvan Belediye Eşbaşkan adayları Serap Çakmak Genç ve Habip Yeşiltepe meclis üyeleri ile birlikte Tatvan’da esnaflarla bir araya geldi. Esnaf ziyareti programında konuşan Yeşiltepe kent esnafının yakın ilgisinden duyduğu memnuniyet dile getirerek esnafın rahatsız olduğu bazı konulara dikkat çekti.

‘Bisküvi satan dükkana koruma ordusuyla giriyorlar’

Ak Parti milletvekilleri Cemal Taşar ve Vahit Kiler’in önceki günlerde gerçekleştirdiği esnaf gezisinde polis ve koruma sayısı fazla olduğu için halkı rahatsız ettiğini söyleyen Yeşiltepe ‘Bir siyasetçi halkına ancak bu kadar yabancı ve uzak olabilir. Bisküvi satan bir dükkana polis ve koruma ordusuyla girmek, çarşıda zırhlı araçlarla dolaşmak halktan korktukları anlamına geliyor. Bu halka ne yaptınız da bu kadar korkuyorsunuz diye sormuyoruz çünkü ne yaptıklarını bizde biliyoruz onlarda biliyorlar. Polis ordusu eşliğinde vekillik, başkanlık yapılmaz, kiminle geziyorsanız onu temsil edersiniz.’ dedi.

‘Seçime girmeyin Ankara’ya gidip atama bekleyin’

Demokratik yarışa girip seçilene saygı duymak yerine ‘kayyum’ atanmasından bahsedildiğini söyleyen Yeşiltepe ‘Halkın iradesini esas almayanlar ne hakla ne yüzle secime giriyorlar ki? Ankara’ya gitsinler orada atama beklesinler nasıl olsa partileri halkın iradesini esas almıyor. Onlarda alacaklarını söylemiyor. O zaman Tatvan halkının karşısına geçip seçime girmelerine gerek yok.” şeklinde konuştu.

‘Halkımız sağduyulu olsun lütfen’

Halka provokasyona gelmemeleri ve sağduyulu olmaları konusunda çağrı yapan Yeşiltepe ‘Halkımızdan sağduyulu olmasını istiyoruz. Provokasyon peşinde olan çevreler var asla bu oyuna gelmemeliyiz. Yine AKP’li vekillere gösterilen tepkileri duyuyoruz. Kahvelerden kovulmalar, edilen hakaretler kulağımıza geliyor. Bunu doğru bulmuyoruz. Bırakın gelsinler, kendilerini yine anlatsınlar, belki yine kandırmaya çalışacaklar ama halkımız kendine yakışanı yapmalı, hakaret etmeden, kovmadan ağırlamalı ama cevabını da sandıkta vermeli.’ dedi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/hdp-tatvan-adayi-yesiltepe--halkin-yanina-gitmeye-korkuyorlar--12410.html