HDP Tatvan Adayı Yeşiltepe, Halkımızla alay ediyorlar!

Kategori: Bitlis Seçim - Tarih: 15 Mart 2019 18:09
HDP Tatvan Adayı Yeşiltepe, Halkımızla alay ediyorlar!

HDP Tatvan Belediye Eşbaşkan Adayı Habip Yeşiltepe seçim çalışmaları kapsamında kentte bulunan tekstil işçilerini ziyaret etti.

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Tatvan Belediye Eşbaşkan Adayı Habip Yeşiltepe seçim çalışmaları kapsamında kentte bulunan tekstil işçilerini ziyaret etti. Ziyaret programında işçilerin sorun ve taleplerini dinleyen Yeşiltepe gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

‘Halkımızla alay ediyorlar!’

Ziyarette Ak Parti’nin açıkladığı seçim programı hakkında gelen soruları cevaplayan Yeşiltepe halkın karşısına çıkarken dürüst ve gerçekçi davranmak gerektiğine dikkat çekerek Ak Parti’nin yerelde açıkladığı programı samimiyetsiz bulduğunu söyledi.

Yeşiltepe ‘Karşımıza rakip olarak çıktıklarını iddia edenler veya onların söylemleri üzerine değerlendirme yapmayı doğru bulmuyorum şahsen. Fakat halkımızla alay eder gibi hazırladıkları ve adına ‘proje’ dedikleri altı boş söylemler silsilesiyle halkın karşısına çıkmalarına halkımız prim vermemeli. Vatandaşa verilmesi gereken en temel hizmet olan sağlık hizmetini Tatvan halkı için işkenceye dönüştüren kendileri değilmiş gibi her seçim döneminde bunu malzeme olarak kullanmaları alay etmek değildir de nedir. Geçtiğimiz seçimde ‘Bize oy verin size hastane yapalım’ dediler, şimdi de projeleri arasına hastane yapmayı koymuşlar. Geçen seçim mi yalan söylediniz yoksa bu seçim mi yalan söylüyorsunuz diye sormak lazım. Hastane yapmanın belediyecilik hizmeti olmadığını bilmiyorlar galiba. Bizi taklit ediyorlar, biz hastane yapacağız demedik, eski devlet hastanesi binası teknik olarak uygun değilse, maliyet yüksekse, gelin size belediye binasını verelim onu hastane yapın sorun çözülsün dedik. Biz halkın bu sorunu nasıl çözülür üzerine kafa yorarken, hastanenin tadilat ihalesini nasıl davetiyeli yapar da rant sağlarız diye arananlar samimi olamazlar. Eski devlet hastanesi yerine yapılacak olan Tatvan Devlet Hastanesi Ek Binası bir belediyecilik faaliyeti değil, belediye başkanı vaadi olarak lanse edilmesi komiktir. Sağlık Bakanlığının yatırım programında var ve yapılacaksa inşallah bizim dönemimizde halkımıza hizmet verecek. Bu hizmet kimsenin tekelinde değil, olmayacak.’ dedi. 

‘İstihdam sorununu AKP 17 yılda çözmedi de Tatvan’ın istihdam projelerini mi bekliyordu?’

İstihdama sorununa ilişkin gerçekçi politikaları olduğunu söyleyen Yeşiltepe ‘Ekonominin temel dinamiklerinden ve ülkeyi soktukları halden bihaber siyasetçiler Tatvan’da işsizlik sorunun çözeceklerini iddia ediyorlar. 17 yıldır iktidar onlar değil de HDP iktidarmış gibi konuşuyorlar. İstihdam sorununu AKP 17 yılda çözmedi de Tatvan’ın istihdam projelerini mi bekliyordu? Yerelde 5 yıldır iktidarsınız işsizlik yok muydu? Ne yaptınız sorusuna verecek tek cevabınız şu ihaleyi şuna peşkeş çektik, şunu zengin ettikten öteye gitmiyorsa halkın karşısına geçip aş, iş gibi temel insani ihtiyaçlarıyla alay etmeyin. 17 yılda kaç fabrika kapatıp, kaç insanı işsiz bıraktınız onunla yüzleşin önce. Bizim hayata geçirilebilir istihdam politikalarımız var. Biz 10 bin kişiye istihdam sağlayacağız diyorsak, sağlarız. Onlar 10 kişiye istihdam sağlarız diyorlarsa bugüne kadar ne yaptıklarını sorun. İş ihtiyacı olan bir genci taşeron şirkete eleman olarak almak için siyasetçilerinin avanta aldığı bir siyasi partinin istihdama dair söylediği her şey yalandır.’ dedi.

’17 yıldır yol, su sorununu çözemediler’

17 yıllık Ak Parti iktidarında kentin yol ve su sorununun bile çözülmediğine dikkat çeken Yeşiltepe ’17 yıldır ne Tatvan’da ne ülke genelinde kalıcı olarak çözdükleri kaç sorun var merak ediyorum. Tatvan’da yollar halen çukur halen çamur. Tatvan’da halen evde akan musluktan su içilemiyor neredeyse. 17 yılda bu sorunları çözmeyi beceremeyenler şimdi nasıl becerecek. Bugüne kadar yaptıklarını yapacaklar en fazla. Ne yaptılar bugüne kadar, devlet buraya yüz milyonlarca lira kaynak gönderdi onlar yakın çevrelerine ve suç ortaklarına peşkeş çektiler.’ dedi.

‘Şimdi de provokasyon peşindeler’ 

Ak Parti’li vekillerin her fırsatta kendilerine dönük ithamlarda bulunduğunu söyleyen Yeşiltepe ‘Ellerine mikrofonu her aldıklarında HDP şöyle, HDP böyle diyorlar. HDP biziz biz de buradayız, halkımızla iç içeyiz. Halk bizi de onları da tanıyor. Acaba nerede, nasıl bir provokasyon çıkar, bizde oradan nemalanırız, HDP aleyhine kullanırız diye bekliyorlar. Biz sizin oyununuza gelmeyeceğiz. Yıllardır yaptığınız gibi kaostan beslenmenize alet olmayacağız.’ Dedi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/hdp-tatvan-adayi-yesiltepe--halkimizla-alay-ediyorlar--12448.html