HDP’li Gaydalı: Mutkililer ve Koçerler bu memleketin sahibidirler

Kategori: Tatvan - Tarih: 7 Mart 2019 12:49
HDP’li Gaydalı: Mutkililer ve Koçerler bu memleketin sahibidirler

HDP Tatvan seçim bürosu açılışında konuşan Gaydalı Ak Partili vekillerin ayrımcı diline tepki gösterdi.

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Bitlis milletvekili Celadet Gaydalı, HDP Eşgenel Başkan Sezai Temelli’nin katılımıyla gerçekleşen Tatvan Seçim Bürosu açılışında yaptığı konuşmada Ak Parti Bitlis milletvekillerinin, ilçede nüfusun büyük bölümünü oluşturan Mutkilileri ve Koçerleri hedef alan söylemlerini sert bir dille eleştirdi. 

Hiç kimsenin ayrımcılık yapmaya hakkı olmadığını söyleyen Gaydalı ‘Saray Kürtleri ülkeden kovuyor bunlar da burada Koçerleri, Mutkilileri kovmak istiyor. Hiç kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur. AKP’li milletvekillerinin Mutkili ve Koçer kardeşlerimizi hedef alan, dışlayan yaklaşımlarını kabul etmiyoruz. Mutkililer ve Koçerler bu memleketin onlardan daha fazla sahibidirler. Halkımızın tek ferdini ötekileştiren, ayrıştıranlar bizi karşısında bulacaktır.’ dedi. 

'Arkadaşın iftira atanın topluma faydası olmaz' 

Aday adaylığı sürecinde Ak Parti Tatvan Belediye Başkan Aday Adayları ile ilgili sızan değerlendirme raporuna değinen Gaydalı 'Siz kendi arkadaşlarınıza iftira atacak kadar gözlerini siyasi hırs bürümüş kişilersiniz. Kendi arkadaşını rencide ederek kendine yer açmaya çalışan bu tarz bizi de tahrik ederek, bize hakaret ederek prim yapmaya çalışıyor. Sen yol arkadaşlarını satan adamsın biz sana cevap verip seni meşrulaştırmayacağız, ne bizde ne toplumda karşılığın yok.' dedi. 

‘Dünyevi işleri bitti o yüzden ahirete gönderme yapıyorlar’ 

Ak Partili bazı milletvekillerinin ‘Bize verdiğiniz oy sizi cennete götürecek’ ve ‘Bize oy verdiğiniz için Allah size mahşerde hesap sormayacak’ şeklindeki söylemlerine tepki gösteren Gaydalı ‘Benim okuduğum din kitaplarında yazıldığı kadarıyla Cenabı Allah mahşerde zihinsel engelliler ve çocuklardan hesap sormayacak. Bunlar kendilerini hangi kategoriye koyuyorlar da böyle kendilerinden emin konuşuyorlar. Dünyevi işlerinin bittiğini anladılar o yüzden ahirete gönderme yapıyorlar galiba.’ şeklinde konuştu.

Yeşiltepe ‘Provokasyona gelmeyeceğiz’ 

Konuşmasında seçim çalışmalarına değinen Yeşiltepe halkın en önemli beklentisinin huzur ve sükunet olduğunu söyleyerek ‘Halkımız çalışmalarımızı sükunet içinde yürütmemiz ve provokasyona gelmememiz konusunda bizi sürekli uyarıyor. Biz de, aşırı ve mesnetsiz söylemlerle bizi tahrik etmeye çalıştıklarını görüyoruz. Ama halkımıza sözümüz var, sessiz, sakin bir şekilde çalışacak toplumun gerilmesine müsaade etmeyeceğiz. Onlar ne derlerse desinler bizim tek gailemiz, inşallah kazandığımızda, Mutkiliye nasıl yol yaparız, Koçerin evindeki musluktan temiz su akmasını nasıl sağlarız, Tatvanlının, Tatvan’da memur olan Ankaralının hafta sonunu huzurlu, sakin geçirmesini nasıl sağlarız olacaktır.’ dedi.

Yeşiltepe Tatvan'da farklı parti seçmenleri tarafından bile saygı ve sevgiyle karşıladıklarını söyleyerek 'Kimin kapısına gittiysek saygı ve sevgi çerçevesinde muamele gördük. Elbette ki edeple gittiğiniz yerden saygıyla karşılanırsınız. Yine de sevgili halkımıza bir kez daha sesleniyoruz, kapınıza geldikleri zaman hakaret etmeyin, kovmayın size yakışanı yapın. Cevabımızı hep beraber sandıkta vereceğiz inşallah.' dedi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/hdp-li-gaydali--mutkililer-ve-kocerler-bu-memleketin-sahibidirler-12421.html