HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat'ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Kategori: Güncel - Tarih: 10 Ocak 2017 19:41
HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat'ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat, "Ülkemizde hayatın her alanında olduğu gibi basın alanında da birçok darbe dönemini geride bırakacak bir olağanüstü hal durumunu yaşıyoruz.

Irgat, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, bugün "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" olduğunu ama bugünü kutlamak için çok nedenleri olmadığını bildirdi.

Mizgin Irgat, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde cezaevinde olan ve yaptığı mesleğinden dolayı yargılanan gazetecileri düşündüklerinde, bugünün öne çıkarılacak en önemli noktasının, haksız ve hukuksuz yapılan baskılar olduğunu belirtti.

Irgat, şöyle devam etti: 

"Toplumumuz için haber alma kaynağımızın en önemli sunumunu yapan gazeteciler için sıkıntılı günlerin daha da çoğalacağını söyleyebiliriz. Diktatöryal anayasa taslağından da anlaşılacağı üzere önümüzdeki günlerde özgürlüklerden ziyade gazetecilerin sesinin daha da kısılacağı bir döneme gireceğimizi düşünüyoruz. Ülkemizde hayatın her alanında olduğu gibi basın alanında da birçok darbe dönemini geride bırakacak bir olağanüstü hal durumunu yaşıyoruz."

Konuşmasının devamında, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şubesi tarafından hazırlanan açıklamayı okuyan Irgat, "tutuklu gazetecilerin" özgürlüklerine kavuşmasını talep etti.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/hdp-bitlis-milletvekili-mizgin-irgat-in-10-ocak-calisan-gazeteciler-gunu-mesaji-9656.html