Hakkı Uzar

Kategori: Kimdir ? - Tarih: 16 Ocak 2015 12:49
Hakkı Uzar

03.03.1952 yılında Bitlis'te dünyaya gelen Uzar, ilk ve orta öğrenimi Bitlis'te tamamladıktan sonra yüksek öğrenimi İstanbul Vatan Mimarlık ve Mühendislik Yüksek Okulu'nda sürdürdü.

İstanbul'da öğrenim gördüğü süre içerisinde Bitlis Öğrenci Yurdu'nda kalan Uzar, İl Özel İdaresi'nin yurt yönetimine el koymasının ardından başlattığı açlık grevi ve farklı eylemlerle yurt yönetiminin tekrar öğrencilerin yönetimine geçmesini katkı sağlar.

Yine dönemin Kürt aydınlarının da içerisinde yer aldığı D.D.K.O. (Devrimci Doğu Kültür Ocakları) 'nın kapatılmasından sonra yerine kurulan D.D.K.D ( Devrimci Demokratik Kültür Derneği) ' nin kuruluş çalışmalarında yer Uzar,öğrenciliğin yanısıra Esenler Belediyesi'nde devrimci mücadelesini sürdürerek, Genel İş Sendikasına bağlı olarak sendikal faaliyetler içerisinde bulunmuş, işçi haklarının savunulması ve bu nedenle yapılan bir çok grev de önemli rol oynamıştır. İstanbul'da düzenlenen Bitlis Gecesi etkinliklerinin organizasyonunda çaba sarf eden, yine bir Bitlis Gecesi Etkinliğinin sabahında uğradığı silahlı saldırı sonucu boynundan ve başından vurulan Uzar, olay yerinde yaşamını yitirmiştir. 
 
İstanbul'da kalabalık bir kitle ile yapılan yürüyüş ardından Bitlis'e getirilen Uzar'ın cenazesi abisi AbdulBaki Uzar'ın, "Bizde Hakkı çoktur. Onlar Hakkı' ları öldürdükçe, biz yeni Hakkı'lar size göndereceğiz" sözleriyle toprağa verilir.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/hakki-uzar-4893.html