Güroymak'taki kurslar sayesinde iş sahibi oluyorlar

Kategori: Güroymak - Tarih: 24 Mart 2022 12:56
Güroymak'taki kurslar sayesinde iş sahibi oluyorlar

Güroymak Aile Destek Merkezi ile kursa katılan bayanlar birbirinden farklı beceri kursları ile hem kendilerini geliştirme hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor. Güroymak Aile Destek Merkezi kursları sayesinde iş sahibi oluyor.

Aile Destek Merkezinde ebru, tezhip, İngilizce, kanaviçe, tel kırma, işaret dili, mis sabun, kokulu taş, halı dokuma, kuran’ı kerim, ahşap boyama, soğuk porselen, kurdele nakış, iğne oyası, çini minyatür seramik, amigurumi bebek, çeyiz ürünleri hazırlama, fitness, aerobik, plates, drama ve diksiyon gibi kurslarla kendilerini geliştiriyor.

Aile Destek Merkezi sorumlusu Meryem Akın yaptığı açıklamada, Güroymak Aile Destek merkezi ile 4 yıldır tanışmış bulunmaktayım. Aile Destek Merkezi 2012 yılından bu yana faaliyet göstermekte Aile Destek Merkezimiz olarak kursiyerlerimize kişisel becerilerini geliştirme adına el sanatlarına dayalı kurslarımız aktif olmak üzere faaliyet sürmektedir. 16-60 yaş aralığındaki kadınlarımıza açmış olduğumuz el sanatlarına dayalı ve kişisel gelişime dayalı mesleki eğitim kursları ve sağlık, dini, kişisel gelişim seminerleri vasıtasıyla özgüven aşılamayı, sağlıklı sosyal bir çevre oluşturmalarını aynı zamanda ev ekonomilerine katkı sağlayabilecek mesleki beceri kazandırmayı sağlıyoruz.

Aile Destek Merkezimizdeki bayanlarımızın derslerini rahat görebilmeleri adına yani kurslarımıza aktif çalışabilmeleri adına 3-6 yaş oyun odası çocuk grubumuzla annelerin derslerini işlerken çocuklarına rahatlıkla eğitim görebilmelerini sağlıyoruz.

Onun akabinde vermiş olduğumuz eğitimler de sertifikalar doğrultusunda bu sertifikaları değerlendirip mesleki eğitimlere başvurup bu mesleki eğitimlerden almış oldukları ustalık ve usta öğreticilik belgeleri ile herhangi bir kurumda işyeri açabilme herhangi bir halk eğitim merkezinde ders verebilme belli yeterliliğe sahip olduğu takdirde ters verebilme yetisine sahip oluyor. Kurumumuz tüm bayanlarımıza her türlü aktiviteyi sağlayabilecek imkan da tüm halkımızı Aile Destek Merkezimize bekliyoruz dedi.


Kursiyerlerden Fatma Türkmen ise konuşmasında Hataylıyım normalde ben buraya Bitlis'e çok önyargılı gelmiştim 6 yıl oldu buradayım. Bu kuruma 5 yıl oldu tanıştım ve çoktan mutlu oldum tanıştığıma için bir arkadaşımın vesilesiyle tavsiyesiyle gelmiştim. Burada geçirdiğim zaman yani kıymetini gerçekten anlıyorum. Burada çok hatıralar biriktirdim kendi adıma elemeği noktasında hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bütün ürünlerin kurslarına gittim katıldım ve hiç birinden pişman olmadım. Hocalarımızın çok yardımı oldu herkese çok teşekkür ediyorum dedi.

Derya Kaya 3 aydır bu kurslara katıldım çok memnunuz takıldığım konularda çok yardımcı oluyorlar çok teşekkür ediyorum dedi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/guroymak-taki-kurslar-sayesinde-is-sahibi-oluyorlar-24761.html