Güroymak'ta tüpe yerleştirilmiş el yapımı patlayıcı imha edildi

Kategori: Güroymak - Tarih: 17 Nisan 2016 19:49
Güroymak'ta tüpe yerleştirilmiş el yapımı patlayıcı imha edildi

Güroymak ilçesi kırsalında düzenlenen operasyonda yola döşenen patlayıcı imha edildi, 6 sığınakta çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kavunlu köyü yoluna bomba yerleştirildiği ihbarı üzerine bölgede arama tarama faaliyeti başlattı.

Yol kenarına tüpe yerleştirilmiş el yapımı patlayıcı döşendiğini belirleyen ekipler, bombayı bulunduğu yerden çıkardıktan sonra kontrollü şekilde imha etti.

10. Motorlu Komando Tugayı, jandarma ve özel harekat polisleri tarafından Yukarı Kolbaşı, Yayladere, Bölmedere, Kaleli, Kekliktepe ve Kavunlu köyleri kırsalında düzenlenen operasyonda da teröristlerce kullanılan 6 sığınak tespit edildi.

Silah deposu olarak kullanılan sığınakta 4 kalaşnikof, 9 şarjör, değişik silahlara ait çok sayıda mühimmat ve sokak eylemlerinde kullanılmak üzere havai fişekler ele geçirildi.

Tıbbi malzemelerin depolandığı sığınakta çok sayıda sağlık malzemesi, diğer sığınaktaysa aküler, piller, akımölçer, kablolar, 50 kilogram amonyum nitrat, patlayıcı ile güçlendirilmiş 9 tüp, amonyum nitratla doldurulmuş salça ve yağ tenekeleri, yiyecek deposunda da bol miktarda gıda ve yaşam malzemesi bulundu.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/guroymak-ta-tupe-yerlestirilmis-el-yapimi-patlayici-imha-edildi-7894.html