Güroymak’ta tekstil atölyelerine Kovid-19 aşısı uygulaması

Kategori: Güroymak - Tarih: 23 Haziran 2021 13:19
Güroymak’ta tekstil atölyelerine Kovid-19 aşısı uygulaması

Güroymak’ta tekstil çalışanlarına mobil ekiplerle yerinde Kovid-19 aşı uygulamasına başlandı.

Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda Sağlık Bakanlığınca belirlenen Kovid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi kapsamında aşılama süreci, yeni yaş ve meslek gruplarının sisteme tanımlanmasıyla devam ediyor.

Bu kapsamda, Güroymak ilçesinde tekstil alanında faaliyet gösteren çalışanlar da mobil ekipler aracılığıyla yerinde aşılanıyor. 

Güroymak İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yunus Taşdemir, amacımız aşı hakkı olanların ayağına aşıyı ulaştırıp bir an önce toplumumuzun Kovid-19 salgınından kurtulmasını sağlamak. Şuan ki aşılama sürecinin pandeminin en önemli aşaması olduğunu bunun için aşı hakkı tanımlanan kişilerin en kısa zaman içerisinde Devlet hastanemiz Aile sağlığı merkezlerimiz ve İlçe sağlık müdürlüğümüze başvurmalarını bekliyoruz. Salgını bitirme konusunda en güçlü kozumuz olan aşılar ile eski normallerimize artık çok daha yakınız. En kısa sürede en fazla kişiye ulaşmak için mobil ekiplerimiz hem köy köy dolaşıyor hem de tekstil gibi toplu çalışılan yerlerdeki kişilerin işgücü kaybı olmaksızın yerinde aşılıyoruz. Tüm halkımızı sağlık merkezlerimize başvurarak aşılarını olmaya davet ediyoruz. Hepsinin aşısı bitinceye kadar biz buradayız dedi.

İlk doz aşısını olan Ömer Faruk Nur, bu uygulamanın kendileri için güzel olduğunu belirterek, Daha rahat çalışacağız. Aşı olmayı bekliyorduk. Şimdi daha rahatız dedi. 


 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/guroymak-ta-tekstil-atolyelerine-kovid-19-asisi-uygulamasi-24465.html