Güroymak'ta okumadığınız kitapları okuyanlara hediye edelim

Kategori: Güroymak - Tarih: 17 Mayıs 2018 17:40
Güroymak'ta okumadığınız kitapları okuyanlara hediye edelim

Güroymak Destegül Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma dernek başkanı Celalettin Doğru başlatmış olduğu kitap toplama kampanyası kapsamında ihtiyacı olanlara kitapları hediye etmeyi hedefliyor.

Kitap okumanın önemine dikkat çekmek ve erken yaşlarda kitap okuma bilinci aşılamak amacıyla hayata geçiren kampanya kapsamında kitapları raflardan alarak okuyana teslim etmek için çalışmalara başladı.

Güroymak Destegül Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma dernek başkanı Celalettin Doğru yaptığı açıklamada erken yaşlarda kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap okuma bilincini artırmak ve kitaplar çöpe gitmemesi için hayata geçirildiğini söyledi. Kampanyamızın başlangıcı evinde okumayan veya bağışta bulunmak isteyen vatandaşlardan teslim alınarak bir yerde toplamak suretiyle oldu.  

Kitapların bilgi ve irfan kaynakları olduğunu dile getiren Doğru, kitap kampanyasındaki gayemiz, fazladan bir kişiye daha kitap okuma alışkanlığı kazandırabilmek. Bunu başardığımız takdirde çok mutlu oluruz. Yetişkin ve gençlerimiz kendilerini farklı konularda geliştirmeleri, genel kültürlerini artırmaları ve üretkenliklerini geliştirmeleri anlamında sürekli kitap okumaları gerekir. Bütün çocuklarımız, gençlerimiz ve vatandaşlarımızın kendi ilgi alanlarına göre bir başucu kitabı olsun. Bu kampanyamızda vatandaşlarımıza kitap okumanın önemini hatırlatıyoruz. Genç nesillerin internet ve sanal alem bağımlılığı tehdidiyle karşı karşıya olduğunun altını çizerek, çocuklarımızın zihni çok açık ve berrak. Öğrenmeye çok açıklar. Onları televizyonun, internetin esiri yapmamamız lazım. Çok çabuk öğreniyorlar. İşte bu aşamada onlara böyle etkinliklerle faydalı şeyleri aşılayabilir, zihinlerini ve hayal güçlerini geliştirip ileride ortaya eser koyabilecek şekilde yetiştirebilirsek inanıyoruz ki hem ülkemizin hem de dünyanın geleceği çok daha aydınlık ve huzurlu olacaktır.

Ayrıca Diyanet İşleri Başkanımızın belirledikleri gibi bu seneki temaları israf olmasın. Bizde kağıt ve kitaplardaki israfın önüne geçmek için bir çalışma başlatarak hem kağıtları geri dönüşüme gönderip hem çevre hem de ülke ekonomisine katkı sağlarken biryandan ormanlardan azda olsa ağaçların kesilmesinin önüne geçmektir. Bunun yanında kitaplar israf olmasın temasıyla da gençlik ve öğrenci yıllarında alın ders ve roman kitapları bir kere okuyup raflarda tozlanan binlerce kitapları hapsetmek yerine bu kitapları okuyacak gençlere ulaştırmak kültürlerine katkı sağlamaktır.

Rafındaki kitabı okumuyorsan bir okuyana hediye et bu çalışmamız bizim için küçük bir adım olabilir inşallah toplum için atılmış büyük bir adım olur saygılarımı sunar faydalı olmasını Allahtan dilerim.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/guroymak-ta-okumadiginiz-kitaplari-okuyanlara-hediye-edelim-11421.html