Güroymak'ta mesafeli de oyun oynarım projesi

Kategori: Güroymak - Tarih: 20 Nisan 2021 22:39
Güroymak'ta mesafeli de oyun oynarım projesi

Güroymak ilçesine bağlı Aşağıkolbaşı köyü Şehit Er Mahfuz Urut Orta ve İlkokulu’nun yürüttüğü ‘’Mesafeli de Oyun Oynarım’’ adlı Uluslararası eTwinning projesi son aşamalara geldi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan okul öğretmenlerinden Beden Eğitimi Öğretmeni Mahmut Okyay, Türkiye’den 10 Azerbaycan’ dan 1 öğretmen yaklaşık 80 öğrenci ile 4 ay çalışılmıştır. Proje ile pandemi sürecinde gerek okulda gerek evde oyun oynamaktan uzak kalan öğrencilerimize odaklanılmıştır. Pandemi sürecinde çocuklar okula gidemediği için hem akranları hem de öğretmenleriyle yeteri kadar vakit geçirememişlerdir, bu eksikliği gidermek adına projemizde haftalık oyun ve etkinlikler belirlenerek web 2.0 araçları da kullanılarak oyunlar oynanmıştır. 

Okul öğretmenlerinden Sınıf Öğretmeni Fatma Torun ise gelişen çağda dijitalleşme sürecine girildiği için projenin pek çok hedefleri arasında teknolojik araç-gereçleri kullanmayı öğrenme ve Web 2.00 araçlarını hem öğretmenlere hem de öğrenciler öğretmek yer almaktadır.

Projemizin aşamaları Proje afiş ve logolarının hazırlanması, aile bireyleri ile geçmişte oynadıkları oyunlar hakkında röportaj, yerli malı haftası ile ilgili akrostiş şiir çalışmasının yapılması, yeni yıl takvimi oluşturma, İsim şehir oyununun oynanması (Aile bireyleriyle ve online), beyaz baston görme engelliler haftası gözler bağlı olarak resim yapma etkinliği, Web 2 araçları ile eşleşmeli oyunlar oynama, öğrencinin kendisinin oluşturduğu bir oyunu yazmaları, görmesem de atarım oyununun oynanması şeklinde olmuştur. Final ürünü için mesafeli de oyun oynarım şarkısının yazımı, Mesafeli de oyun oynarım şarkısının seslendirilmesi gibi birçok oyun ve etkinlik yapılmıştır. Bu süreçte öğrencilerimiz arkadaşlarından uzak kalmamış ve yeni arkadaşlıklar edinmişlerdir ifadelerine yer verdi.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/guroymak-ta-mesafeli-de-oyun-oynarim-projesi-24378.html