Güroymak'ta Köy okullarının bahçelerine kilitli parke taşı

Kategori: Güroymak - Tarih: 25 Eylül 2018 10:53
Güroymak'ta Köy okullarının bahçelerine kilitli parke taşı

Güroymak Belediyesi, yeni eğitim öğretim yılın başlamasıyla köylerde bulunan bazı okulların toprak olan bahçelerine kilitli parke taşı döşüyor.

Toprak olan okul bahçelerinde yağışlı havalarda oluşan çamur nedeniyle öğrencilerin kullanabileceği alanların daralması ve görüntü kirliliğine sebep olması Güroymak Belediyesi'ni harekete geçirdi. 

Güroymak Belediyesi ve İlçe Özel İdare tarafından yapılan çalışmalar sonucu, İlçeye bağlı Kaleli Köyü, Yamaç Köyü, Değirmen Köyü Köşk Mezrası, ve Sütderesi Köyü okulların bahçesine kilitli parke taşı ile kaplandı. Yapılan çalışmalar kapsamında okul bahçelerinde bulunan toprak önce tesviye edilip sonra su olukları ve bordürler yapılıyor. Ardından parkeler döşenip, kumlanıyor ve süpürülerek temiz bir görünüme kavuşturuluyor. Çalışmalarla ilgili bir açıklama yapan Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, bahçesi toprak olan ve yağışlı havalarda çamur tarlasına dönüşen okullarda kilitli parke taşı döşenme çalışmaları başlattıklarını ve 3 köy okulunun bahçesine kilitli parke taşı döşendiğini söyledi. 

Alibeyoğlu, İlçemizde bulunan bazı okullarımızın bahçesinin toprak olması, yağışlı havalarda bu bahçelerin birer çamur tarlasına dönüşmesi ve öğrencilerimizin bu alanları verimli kullanamaması nedeniyle kilitli parke taşı döşenme çalışmalarına başladık. Okullarımıza yaptığımız ziyaretlerde buradaki eğitimcilerimizin, yöneticilerimizin dertlerini ve sıkıntılarını dinliyoruz. Şimdi de bize aktarılan sıkıntıları, sorunları imkanlar dahilinde çözüme kavuşturuyoruz. Şu ana kadar Yamaç köyünde bulunan okulumuz İlçe Özel İdaremiz tarafından, Kaleli Köyü, Değirmen Köyü Köşk Mezrası ve Sütderesi Köyü okullarının bahçelerinde kilitli parke döşeme çalışmalarını bitirip hizmete sunduk diye konuştu.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/guroymak-ta-koy-okullarinin-bahcelerine-kilitli-parke-tasi-11858.html