Güroymak’ta Kent Meydanı yapılıyor

Kategori: Güroymak - Tarih: 3 Eylül 2018 22:11
Güroymak’ta Kent Meydanı yapılıyor

Bitlis İl Özel İdaresine ait olan eski öğretmen evinin yüzde 51’lik hissesini 650 bin TL karşılığında Güroymak Belediyesi satın almış ve binayı yıkarak yapılacak kent meydanı alanıyla birleştirerek çalışmalara start verildi.

Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, Öğretmen evinin alanı, Selahattin’i Eyyubi meydanıyla birleştireceğiz. Bu alanda Güroymak ilçemiz için kent meydanını yapım çalışmasına başladık.

Kent meydanı görsel açısından güzel gözükmesi içinde, Belediye binası, Belediye dükkânları, PTT binası ile diğer kasap dükkânların giydirilmesini de yapacağız. Güroymak halkının ve ilçemize gelen ziyaretçilerin nefes alabileceği bir kent meydanı haline getireceğiz. Modern kentlerde, şehirlerle özdeşleşen meydanlar vardır. Çağdaş kentlerin meydanlarıyla ön plana çıktığını görüyoruz. Güroymak ilçemizde bu meydanla ön plana çıkacaktır ve Güroymak’la özdeşleşen bir meydan olacaktır. Proje çalışmasını bitirdik, yapım çalışmasına başladık. Kent meydanı projemizi en kısa zamanda bitirilerek Güroymak halkımızın hizmetine açacağız dedi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/guroymak-ta-kent-meydani-yapiliyor-2-11777.html