Güroymak’ta kadınlar gününde resim sergisi

Kategori: Güroymak - Tarih: 8 Mart 2019 16:07
Güroymak’ta kadınlar gününde resim sergisi

Güroymak’ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla öğrenciler tarafından resim sergisi açıldı.

Güroymak İMKB Lisesi öğrencileri tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu tarafından resim sergisinin açılışı yapıldı.

16 öğrencinin yapmış olduğu resimlerle kadınların geçmişte ve günümüzde başarılarını resmettiler. Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu öğrencilerle tek tek ilgilenerek yapmış oldukları resimler hakkında bilgi aldı. Resimler arasında en çok dikkat çeken kadınların kurtuluş savaşında kahramanlıkları oldu. Öğrenciler tarafından çizilen 16 resimde kadınların savaş döneminde kahramanlıkları, oğlunu askere gönderen anne, bayrak sevgisi, tarlada çalışan kadınlar ve tandır başında ekmek pişiren kadınlar çalışıldı. 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü öğrencilerin yapmış olduğu resimlerin başarılı çalışmalar olduğunu ifade ederek, Güroymak İMKB Lisesi öğrencilerimiz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle 16 eserin yer aldığı Yağlıboya Resim Sergisini hazırlamışlardır. Öğrencilerimizin bu başarılı çalışmalarından dolayı kendilerini kutluyorum. Toplumun temel taşı ailenin mimarı olan kadınlarımız çalışkanlığı ile her zaman ailesine ve topluma katkı sunmuşlardır. Sergimizin hayırlı olmasını diliyor, tüm kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum dedi. 

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/guroymak-ta-kadinlar-gununde-resim-sergisi-12424.html