Güroymak’ta husumetli iki aile barıştırıldı

Kategori: Güroymak - Tarih: 22 Nisan 2018 22:20
Güroymak’ta husumetli iki aile barıştırıldı

Güroymak ilçesinde aralarında husumet bulunan iki aile barıştırıldı. Güroymak’a bağlı Nurtepe mahallesinde bulunan Şeyh Masum Cami’sinde düzenlenen barış töreninde Kur’an-ı Kerim okutuldu ve dualar edildi.

Ardından, aralarında husumet olan Baleki aşiretinde Dikyer ile Şego aşireninden Aylu ailesinin bireyleri barışmak adına yemin ederek Kur'an-ı Kerim'in altından geçtiler. 

Barış törenine katılan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, ülkemizde, bölgemizde, ilimizde, ilçemizde huzurun ve barışın tüm insanlar arasında kalıcı olmasını diliyoruz. İlimize ve ilçemize yakışmayan bir hadiseydi. Şeytanı sevindirmedik. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bu coğrafya terörden çok çekti. Terör örgütü ve ülkemiz üzerinde hesap yapanlar emellerine ulaşamadı. Bir kaç ailemiz arasındaki barışın tesisi için arkadaşlarımız çaba sarf ediyor. İnşallah kısa zamanda sonuç alacağız. Biz idareciler bunu sağlamak için elimizden geleni yapıyor ve yapmaya devam edeceğiz. İlmi, irfanı, kültürü ve medeniyetin merkezi Bitlis yüzyıllardır İslam’a sancaktarlık yapmış çok kıymetli şahsiyetleri merkezi olan bir yerdir. Vatandaşlarımızın kardeşçe ve dostça bir arada olmasını diliyor, bu barışa vesile olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Burada iki aile bireyleri arasında kalıcı bir barış sağlandı. İnşallah bu tüm husumetlerin ortadan kalkmasına vesile olur dedi. 

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise kan davalı olan iki ailenin barışmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, katılım gösteren herkese teşekkür etti. Burada bu barış vesilesiyle Kuran’ı Kerimler okundu, hadis ve ayetlerle burada örnekler verildi. Ve çok şükür ki bir husumet daha barışla noktalandı dedi.
Şeyh Masum Cami imamı Ahmet Sayın, barış çok ucuzdur, mutluluktur, huzurdur aynı zamanda da çok kutsaldır. İslamiyet’in barış dini olduğunu dargınlıkların ve küskünlüklerin dinimizce helal olmadığını vurgulamak istiyorum. Burada bulunan herkes bir çaba göstererek daha fazla olayı uzatmadan kısa bir süre içerisinde iki aileyi barıştırdılar. Allah hepsine de her iki cihanda da razı olsun. Barış sadece belli kimselere değil, her insana her topluma her devlete gereklidir. Barışın olmadığı yerler kaosun fırsatçılığın, kötü niyetli insanların olması anlamına gelir. Yaşamak için ama insanca yaşamak için barış şarttır. Bizler Hz. Muhammed Mustafa’nın ümmetiyiz. Bizlere birlik ve dirlik yakışır dedi. 

Bitlis İl Müftüsü Faysal Geylani’nin duasının ardından aileler Kuran-ı Kerim’in altından geçerek barıştırıldı.

Barış törenine Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Günkırı Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, AK Parti Bitlis İl Başkanı Nesrullah Tanglay, kanaat önderlerinden Şeyh Nurettin Mutlu, Şeyh Abdulkerim Çevik, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/guroymak-ta-husumetli-iki-aile-baristirildi-11349.html