Güroymak’ta Havin adlı kısa film gösterimi yapıldı

Kategori: Güroymak - Tarih: 20 Haziran 2019 22:54
Güroymak’ta Havin adlı kısa film gösterimi yapıldı

Güroymak Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi Türk Dili Edebiyat Öğretmeni Emrah Güntaç "Havin" adlı kısa bir filmi çekti. Kısa film Güroymak YBO konferans salonunda gösterimi yapıldı. Kısa filmi izlemek isteyenlere ise bilet ücreti yerine kitap toplandı.

Güroymak Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu kısa filmimizi izledik. Film çok güzel çekilmiş ve anlamlı bir konuya temas edilmiştir. Yönetmen ve oyuncularımızı tebrik ediyorum. Başarıların Devamını dilerim dedi.
 
Filmi izlemeye gelen Özkan Kızılkaya, filme gerçekten ciddi bir emek verilmiş. Toplumda yaşanan sıkıntılara yönelik ciddi bir duyarlılık oluşturmak üzerine kendi bireysel çabasıyla ve sonradan aldığı destekle toplumda bir farkındalık sürecine girmiş. Bu farkındalık sürecinde önemli bir katkıda eğitim alanında olmuş özellikle bilet yerine bunu kitaplarla değerlendirmesi toplum nezdinde güzel bir farkındalık daha oluşturmuş.

Halil Gülmez, film 10 dakikalık olmasına rağmen çok çarpıcı güzel bulduk. Filmde engelli olan bir kız çocuğunun diğer arkadaşları açısından nasıl baktığını bize yansıttı. Herkesin birer engelli adayı olduğunu gördük engelli daha olumlu ılımlı bakılmasını bize aktardı filmi beğendik emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Öğretmen Mesut Akbaş, unutulan yüzü olan dezavantajlı insanlar adına yapılan bu çalışmayı başta öğretmenimiz Emrah hocaya teşekkür ediyoruz. Bu tarz insanlarımız arkadaşlarımıza kardeşlerimize daha fazla sahip çıkmalıyız. Onları ötekileştirmeden bizden biri gibi hayal edip onlarla aynı duygu ve hissiyatı yaşamak mecburiyetindeyiz. Unutmayalım engel sadece vücutta değildir engeller zihindedir dedi.

Öğretmen Keziban Erdem, sınırlı imkanlarla gerçekten müthiş bir çalışma çıkarmış yıllardır bu işi yapan profesyonel bir ekip gibi çalışmış bu anlamda da mucizeler yarattığını düşünüyorum. Ayrıca toplumumuzda gerçekten hassas bir konu değindiği konu özellikle bir farkındalık yaratı filmi izledik çok beğendik 

Kısa film hakkında bilgi veren Emrah Güntaç, geçen yıl madde bağımlılığına dikkat çekmek için Çığlık isimli bir kısa film çektik filmle uluslararası festivallerde finalist olduk. Bu yıl ise dezavantajlı bireylerin hayatlarına dikkat çekmek için Havin adlı kısa bir film 10 kişilik ekip ile Güroymak ilçesine bağlı Kaleli Köyünde ve Kaleli İlkokulunda çektik. Filmimizde küçük ve engelli bir kızın normal hayattaki psikolojisini dile getirmeye çalıştık. Dezavantajlı bir bireyi mutlu etmenin gönül dünyasına girmesinin çok küçük bir davranışla da olabileceğini göstermeye çalıştık.

Filmimizi ödüller için 3 yıl boyunca ulusal ve uluslararası yarışmalara göndereceğiz. Film ilk gösterimi bugün burada görünceye çıkarttık. Filmi izlemek isteyenler girişlerde biletler yerine kitap olarak kabul ettik. Topladığımız kitaplar ise kütüphanesi olmayan okullara dağıtılacaktır.

Filmin Görüntü Yönetmenliğini yapan Murat Haksever ise filmin çekiminde desteklerini esirgemeyen Güroymak Kaymakamı Sayın Ufuk Özen Alibeyoğlu’na ve Güroymak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Güroymak Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesine çok teşekkürlerimizi sunarız dedi.

Programa Kaymakam Sayın Ufuk Özen Alibeyoğlu, Cumhuriyet Savcısı Mahmut Altınay, Abdullah Cura, Hakimler İbrahim Mısırcı, Hasan Tamer Berber, İlçe Emniyet Amiri Erbil Başar, Kamu Kurumlarının Müdürleri, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Kurum amirleri, öğretmen, Öğrenci ve aileleri katıldı.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/guroymak-ta-havin-adli-kisa-film-gosterimi-yapildi-12736.html