Güroymak’ta Çanakkale programı düzenlendi

Kategori: Güroymak - Tarih: 22 Mart 2017 00:47
Güroymak’ta Çanakkale programı düzenlendi

Güroymak ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Güroymak YBO konferans salonunda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programda konuşan Güroymak Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, Çanakkale Deniz Zaferi'nin, Birinci Dünya Savaşı içinde ayrı bir özelliği olan, tarihin akışını değiştiren, bağımsızlığı uğruna canını vermekten çekinmeyen milletin kahramanlık destanı olduğunu vurguladı. 

Bu zaferin, kahraman Türk askerlerinin, dünya tarihine geçen bir kahramanlık mücadelesi olduğunu aktaran Alibeyoğlu, şöyle konuştu:

Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan ve bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını, canı ve kanı pahasına korumuştur. Gönüllerimizde her daim yaşayan aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz, bizi biz yapan ve millet olma bilincimizi oluşturan temel değerlerimizdir. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularıyla, savaşarak kutsal vatan topraklarının her karışını kanları ile sulayarak milletimizin kaderini değiştiren kahramanlar, sahip olduğumuz şanlı geçmişimizle aramızdaki en güçlü bağımızdır. Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de vatanın bölünmez bütünlüğü için kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyor, şehit yakınlarına ve gazilerimize sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum.

Öğrenciler tarafından oyunların sergilendiği ve şiirlerin okunduğu programda, sinevizyon gösterimi katılımcılara duygusal anlar yaşattı. 
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/guroymak-ta-canakkale-programi-duzenlendi-10062.html