Güroymak'ta AKP Mitingi Düzenlendi

Kategori: Güroymak - Tarih: 28 Mart 2014 17:55
Güroymak'ta AKP Mitingi Düzenlendi

Güroymak'ta AKP seçim mitingini Öğretmen Evi arkası Roboski meydanında düzenledi.

Seçim mitinginde Bitlis AKP milletvekilleri Vahit Kiler, Vedat Demiröz, Bitlis İl Başkanı Fatih Kadirioğlu, Güroymak Belediye Başkan adayı Hüseyin Mutlu ve Günkırı Belediye Başkanı Şerefettin Sencer bulundu.

KADİRİOĞLU ESKİ İSİMLER KULLANILACAK

Güroymak'ta AKP mitinginde açılış konuşmasını yapan Bitlis İl Başkanı Fatih Kadirioğlu, değerli Norşin'liler selam olsun sizlere Norşin kararını vermiş başka söze gerek yok. Başbakanımız geldiğinde onun yolunu kestiniz büyük bir kalabalıkla birlik ve beraberliğimizin o gün startını verdiğiniz. İnsanlar eski isimleri kullanmaya korkardı ama şuan herkes eşit bir şekilde kürtçe isimleri kullanıyor bu sizin eseriniz dedi.

MUTLU KÜRTÇE DAVASINI BENDEN DAHA İYİ BİLEMEZLER

Daha sonra kürsüye çıkan Hüseyin Mutlu halka seslenerek; biz konuşmaya geldik alkışlar şuan için değil pazar günü için olmalı o gün Norşin'in zafer günü olmalı. İlk önce hanım efendiler, beyefendiler ve ey sevgili gençlik mitingimize hoş geldiniz. Şuan karşımdaki bulunan dükkanlar, öğretmen evi ve bu dükkanlar Hüseyin Mutlu'nun eseridir. Sizlere ne kadar hizmet verirsem azdır bu hizmetlerle övünmem. Benim için önemli olan çözüm sürecidir ve sayın Başbakanımıza destek olmak için aday oldum. Değerli kardeşlerim benim hayatım hep sizinle geçti. Burası kara yoluna ait bir yerdi. 1977 ben Belediye Başkanlığına seçildiğimde sizlere bu arsaları aldım  eserlerim ortada karşınızda Öğretmen Evi belde durumdayken yaptım daha sonra ilçe durumuna geldiğimizde Hükümet Konağını taşıdım oraya. Daha sonra konuşmasında kürtçe hitap ederek; neden sizinle kürtçe konuşmayayım, ben sizinle kürtçe konuşurken şimdi kürtçe davasını yapanlar o zaman beni ispiyon edip şikayet ediyorlardı. Ben hayatta kürtlüğümden uzaklaşmadım benim yanımda Türk'üde, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Arabı her kesimden eşit ve ayrımcılık yoktur. Çünkü Kuran'ı Kerim'de şöyle ifade ediliyor; "Sizleri Kavim ve Kavim olarak yarattım, birbirlerinizi tanıyasınız" diye sizleri seviyoruz çünkü Allah sizleri yarattığı için seviyoruz. Şu sıradaki kasap dükkanları hepsini ben yaptım şuan Belediyeye ait değil çünkü satanlar belli dedi.

DEMİRÖZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN ÇÖZÜM SÜRECİ

AKP Milletvekili Vedat Demiröz; bu coşkuyu görmek bizleri sevindiriyor evet gerçekten Norşin kararını vermiş. 12 yıl önce bu okullardan, miting alanlarında bu kürsü'de kürtçe konuşmak mümkünmüydü artık herkes sizlere kürtçe hitap ediyor. Değerli adayımız Hüseyin Mutlu söylediği gibi kürtçe konuşmak eskiden bu kadar rahat değildi bunları bizlere sağlayan değerli Başbakanımızdır. Artık anadilimiz serbest istediğimiz gibi kendimizi savunabiliyor ve konuşabiliyoruz. Bir adım daha ileri gittik kürtçe eğitim veren okullar açtık. Bütün bunları AKP iktidarı ve Recep Tayyip Erdoğan döneminde oldu. 5 yıl içinde bu güzel İlçemizin coğrafyasında hiç bir gelişme göremiyoruz. Bunu değiştirmek sizin ellerinizde değiştirmek istiyorsak 30 Mart'ta Norşin'in kaderini değişitirin dedi.

KİLER AKP AİT OLMAYAN BELEDİYELERDE HİZMET YOK

AKP Milletvekili Vahit Kiler; bizler sizlerle gurur duyuyoruz sizlere değer veriyoruz. Hanım efendiler, değerli gençler ve Norşin'liler sizleri sevgiyle selamlıyorum hepiniz hoş geldiniz. 12 yıldır AKP her geldiğinde sizler bizelere destek oldunuz. Burada desteğinizle artık biz güç buluyoruz çünkü çözüm süreci var kimsenin canı yanmasın kan akmasın. Emin olun biz istiyoruz herkes iş güç sahibi olsun çünkü bizlerde bunun için çabalıyoruz size hizmet getirebilmek için varız. 5 yıl içinde görüyorsunuz AKP elinde olmayan Belediyeler borç altında, hizmet yok gelen paralar ortada nereye gidiyor. Biz bunlara dur demeye geldik bizler bu borçları ödemeye hizmet etmeye geldik dedi.

 
Kaynak : Bitlis Haber13 / Özel - Norşin

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/guroymak-ta-akp-mitingi-duzenlendi-2606.html