Güroymak'ta 4 bin 500 fidan toprakla buluştu

Kategori: Güroymak - Tarih: 7 Nisan 2018 20:45
Güroymak'ta 4 bin 500 fidan toprakla buluştu

Güroymak ilçesine bağlı Şirintepe mahallesinde bulunan 350 dönümlük alana fidan dikildi.

Etkinlik kapsamında, Güroymak Gençlik Merkezinin arkasında bulunan araziye mavi ladin, akasya, dişbudak, çınar ve ıhlamur çeşitlerinden oluşan toplam 4500 adet fidan dikildi. 

Şirintepe Mahallesi'nde düzenlenen etkinliğe katılan Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, vatandaşlarla bir arada olmanın kendisine ayrı bir keyif verdiğini belirtti. Düzenlenen etkinlikle çevrenin yeşillenmesine katkı sunmayı amaçladıklarını vurgulayan Alibeyoğlu, Bulunduğumuz coğrafyada her dönemde yani tarihin her döneminde var olduğumuz yerlerde köklü kalıcı medeniyetler inşa etmiş bir milletin evladı olarak medeniyet inşa etmek medeniyet kurmak ve medeniyetleri asırdan asıra devam ettirmek gibi köklü bir geleneğe sahip bir milletiz. Milletimizin her ferdi Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Zazasıyla bulunduğu coğrafyada en yüce değerlerin her zaman temsilcisi olmuştur. Bizim dinimiz, bizim inancımız ve bizim kültürümüz tabiatta, doğaya ve yeşilliğe önem veren bir kültürdür. önemli olan ağaç dikmek değil, yeşil alana dikili ağaçlara da sahip çıkmayı ve çocuklarımıza ağaçların bakımı ve sürdürülebilirliğini aşılamaktır. Bu güzel etkinliğe katkı sunan kurumlarımıza, Stk’larımıza ve halkımıza çok teşekkür ederim dedi. 

Etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mahir Okay ise burada Güroymak Belediyesi ile Tema Vakfı tarafından bulunduğumuz 350 dönümlük alana ağaçlandırma çalışması yapacağız. Belediye Başkanımızla beraber herkesin bir hatıra ağacı olacak şekilde bu alanı ağaçlandıracağız. Başka şehirlere gittiğimizde ağaçlandırma ve yeşil alanlarının olduğunu görüyoruz. Ailemizle beraber gelerek ağaçlandırma çalışmamızı yapacağız. Yeşillendirme çalışması yürütmek çok keyifli geçiyor diye konuştu. 

Şenlik havasında geçen etkinliğe kurum amirleri, STK’lar, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/guroymak-ta-4-bin-500-fidan-toprakla-bulustu-11297.html