Güroymak'ta 22 bin adet meyve ağacı dağıtıldı

Kategori: Güroymak - Tarih: 17 Kasım 2021 16:46
Güroymak'ta 22 bin adet meyve ağacı dağıtıldı

Ağaçlandırma kampanyası kapsamında Eren ailesi, "Doğa nefes alsın diye" sloganıyla Güroymak için gönderilen 22 bin adet meyve fidanlarının dağıtımı gerçekleşti.

Tırlarla kentte getirilen meyve fidanlar, ilçelere dağıtımı yapıldıktan sonra talep edenlere dağıtılıyor.  Meyve ağaçlarının dağıtımı Güroymak Şirintepe mahallesinde bulunan Özel İdare şantiyesinde gerçekleşti.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Güroymak İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Reşit Kardaş, 2022 yılının sonuna kadar Eren ailesi tarafından 1 milyon meyve fidanının toprakla buluşturulacağını söyledi. Mehmet Reşit Kardaş, ağaçlandırma kampanyasında, doğa nefes alsın diye sloganıyla Eren Holding tarafından gönderilen meyve ağaçlarının ilçemizde talep edenlere dağıtımını yapıyoruz. Güroymak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak bu konuda meyve ağacı dikmek isteyen çiftçilerin taleplerini oluşturduk. Oluşturulan listelere göre çiftçilerimize dağıtıyoruz. Tarım müdürlüğü ekipleri Eren ailesi adına dağıtım işlemlerini gerçekleştireceklerdir diye konuştu.

Meyve ağaçlarının dağıtımında Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ramazan Cankaloğlu, Güroymak İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Reşit Kardaş, Gölbaşı Belediye Başkanı Mehmet Avunç, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/guroymak-ta-22-bin-adet-meyve-agaci-dagitildi-24590.html