Güroymak'ta 2 bin 500 adet çınar ağacı toprakla buluştu

Kategori: Güroymak - Tarih: 29 Kasım 2019 21:09
Güroymak'ta 2 bin 500 adet çınar ağacı toprakla buluştu

Güroymak ilçesine bağlı Şirintepe mahallesinde bulunan 350 dönümlük alana 2 bin 500 adet çınar ağacı dikildi.

Etkinlik kapsamında, Güroymak Gençlik Merkezinin arkasında bulunan araziye 2 bin 500 adet çınar ağacı dikildi. Şirintepe Mahallesi'nde düzenlenen etkinliğe katılan Güroymak Kaymakamı Muhammet Furkan Sancaktutar, öğrencilerle bir arada olmanın kendisine ayrı bir keyif verdiğini belirtti. 

Düzenlenen etkinlikle çevrenin yeşillenmesine katkı sunmayı amaçladıklarını vurgulayan Sancaktutar, Önemli olan ağaç dikmek değil, yeşil alana dikili ağaçlara da sahip çıkmayı ve çocuklarımıza ağaçların bakımı ve sürdürülebilirliğini aşılamaktır. Bu güzel etkinliğe katkı sunan kurumlarımıza, öğrencilerimize çok teşekkür ederim dedi.

Etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Aşur Doğan ise burada Bitlis Orman İşletme Müdürlüğü desteğiyle 2 bin 500 adet çınar ağacımızı 350 dönümlük alana ağaçlandırma çalışması yapacağız. İlçemizde bulunan 6 lise okulumuzla beraber bir hatıra ağacı olacak şekilde bu alanı ağaçlandıracağız. Yeşillendirme çalışması yapmak çok keyifli geçiyor diye konuştu. 

Ağaç dikme etkinliğinde öğretmen ve öğrenciler fotoğraf çektirdi. Etkinliğe Güroymak Kaymakamı Muhammet Furkan Sancaktutar, Bitlis Orman İşletme Müdürü Tahir Baydaş, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Aşur Doğan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/guroymak-ta-2-bin-500-adet-cinar-agaci-toprakla-bulustu-13223.html