Güroymak’ta 12 öğrenci Çankırı’ya gitti

Kategori: Güroymak - Tarih: 5 Mayıs 2022 10:59
Güroymak’ta 12 öğrenci Çankırı’ya gitti

Güroymak ilçesine bağlı Barajyolu Mahallesinde bulunan Güroymak Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesinde okuyan 12 öğrenci, öğrenci değişim programı kapsamında Çankırı’ya yola çıktı.

Konuyla ilgili açıklama yapan okul müdürü Metin Kardaş, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı kapsamında 170 okulun başvurması sonucunda 68 okul başvurusu kabul edilmiştir. Bu okullardan birisi de bizim okulumuzdur. Öğrenci Değişim Programı kapsamında Güroymak’tan Çankırı'ya Gönül Köprüsü projesi ile bizim projemiz kabul edilmiştir. Bu proje kapsamında 12 öğrenci 1 idareci 1 öğretmen Bir de 2 şoför tarafından gezimiz düzenlenecektir. Bizim gezimiz Güneydoğu üzerinden Ankara ve Çankırı'da sonuçlanacaktır. Bir hafta sürecek olan gezinin sonucunda Biz Çankırı'nın kültürün tanıyacağız Çankırı'daki kardeşlerinize kültürlerimizi paylaşacağız. Kültürümüz sonucunda onlarda bir haftalık süreç içerisinde bizim misafirimiz olacaklar bu program her iki toplum her iki Kültür her iki şehir birbirinin kültürünü tanıyacaklar birbirinin bilecekler kardeşlik bağı kurulacaktır. Bu projenin temel amacı da bundan kaynaklanacaktır. İnşallah hayırlısıyla gideceğiz Sonra da kardeşlerimizi hayırlısıyla karşılayacağız dedi.

Öğrenci velilerinden Ersin Yıldız ise açıklamasında okul müdürümüz Metin Kardaş kardeşime çok teşekkür ediyorum böyle bir düzenleme yaptığı için böyle bir organize yaptıkları için öğrencilerimiz gidip tabii ki başka şehirlerin kültürlerini görecekler öğrenecekler kaynaşacaklar. İnşallah onlar da gelip burada yine aynı şekilde karşılanacaklar. Ben çok güzel olumlu bir iş olarak görüyorum olumlu bir organize olarak görüyorum herkese burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı yolculuklar dilerim İnşallah hayırlısıyla gidip hayırlısıyla gelecekler dedi.

Güroymak Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesinde okuyan öğrencilerden Yunus Emre Dursun açıklamasında, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü adına yapılan Evliya Çelebi programına katılacağız bir haftalık Öğretmeniniz 12 arkadaş ve 2 öğretmenle Ankara'ya gideceğiz Çankırı göreceğiz oradaki kültürleri göreceğiz arkadaşlarımızla tanışacağız kaynaşacağız paylaşacağız hayırlı bir yolculuk olmasını diliyorum dedi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/guroymak-ta-12-ogrenci-cankiri-ya-gitti-24808.html