Güroymak Milli Eğitim Müdürlüğünden iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Kategori: Güroymak - Tarih: 3 Şubat 2016 19:29
Güroymak Milli Eğitim Müdürlüğünden iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Güroymak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışan Çalışma ve İş Kurumu personellerine iş sağlığı ve güvenliği temel eğitimi verildi.

Güroymak Kaymakamlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen eğitimde, iş sağlığı ve güvenliği uzmanı Ayhan Yalçın, okul ve kurumlarda iş sağlığı ve güvenliği kültürünü üst düzeye çıkarmak amacıyla eğitim verildiğini söyledi.
 
İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun çalışanlara getirdiği yükümlülük ve sorumlulukları anlatan Yalçın, katılımcılara risk analizleri ve acil durum planları ile okullarda gerçekleşen tehlikelere karşı hazır olmaları okul ve kurumlardaki olası kazaların önüne geçmek için alınması gereken önlemler ve ilk yardım konularında bilgi verdi.
 
Yalçın, "İş sırasında çeşitli nedenlerden kaynaklanan sağlığa ve güvenliğe zarar verebilecek koşullardan korunmak amacıyla yapılan sistemli ve bilimsel çalışmalarda amacımız, sağlıklı ve güvenli çalışma ortamı sağlamak, çalışanları çalışma ortamından kaynaklanan sağlık ve güvenlik risklerine karşı korumaktır" ifadelerini kullandı. 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/guroymak-milli-egitim-mudurlugunden-is-sagligi-ve-guvenligi-egitimi-7434.html