Güroymak'lılar darbe girişimini kınadı

Kategori: Güroymak - Tarih: 18 Temmuz 2016 11:36
Güroymak'lılar darbe girişimini kınadı

Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Bitlis'in Güroymak ilçesinde de vatandaşlar, darbe girişimine tepki göstermek için sokaklara döküldü. Sloganlar atan vatandaşlar, milli iradesine sahip çıkarak, darbe girişimini kınadı.

Darbe girişimine tepki amacıyla bayraklarla Güroymak Hükümet Konağı karşısında toplanan kalabalık grup, sloganlar atarak darbe girişimine tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar ise yine bayraklar eşliğinde ilçenin çarşı merkezinde 300'e yakın araçlarıyla korna çalarak darbe girişimini kınadı. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığının talimatıyla ilçedeki tüm camilerde darbeye tepki amaçlı sela okundu.

Öte yandan darbe girişime tepki amacıyla toplanan grup adına konuşma yapan Günkırı Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, darbe girişimini kınayarak tepki gösterdi. Konuşmasında bizler bu girişime karşıyız halkın seçtiği devlet iradesini bir kaç cuntacı değiştiremez. Bugün birlik olma günüdür, siyasi parti ayırt etmeksizin ülke menfaatini düşünme günüdür. Cumhurbaşkanımız ve teşkilatımız dur demeyene kadar nöbetimiz sürecektir dedi.

Güroymak Ak Parti İlçe Başkanı Öztürk Uğiş ise demokrasi ile yönetilmeyi hak eden bir millete kimse darbe zihniyet kabul ettiremez. Bizler bu girişim sonlandırılıncaya kadar susmayacağız aksine sesimiz çıktığı kadar haykırarak karşı geleceğiz diye konuştu.

Araç turu ardından vatandaşlar Ak Parti İlçe Başkanlığı önünde bir araya gelerek tekbir getirerek dik dur eğilme bu millet seninle sloganlar atarak sabaha kadar nöbette kalacakları belirtildi. 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/guroymak-lilar-darbe-girisimini-kinadi-8533.html