Güroymak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden Mevlid-i Nebi programı

Kategori: Güroymak - Tarih: 22 Kasım 2018 19:58
Güroymak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden Mevlid-i Nebi programı

Güroymak Selahaddin Rahime Dur Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in dünyayı şereflendirmelerinin yıl dönümü olması vesilesi ile Mevlid-i Nebi programı düzenledi.

Programda öğrenciler tarafından sergileyen oyunlar, Şiirler, okunan ilahiler ve hadisler ile devam ederken konuklardan tam not aldı. 

Programda günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yapan, Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, Peygamberimizin ahlakı, tavsiyesi, sünnetleri ve kısacası hayatı bizlere hem bu dünyanın hem de ahretin saadetinin pusulası olarak doğru yönümüzü bulmayı sağlamıştır. O insanların en merhametlisi, en güzel huylu olarak, affetmeyi seven, kimseyi incitmeyen, güler yüzlü, sıkıntılara karşı sabretmeyi, kanaatkar olmayı, insanları yaradandan ötürü sevmeyi, haksızlıklar karşısında susmamayı ve daha nice güzel ahlakı çevresine tavsiye ederdi. Acaba bugünkü Müslümanlar olarak Peygamber efendimizin yolunda gidiyormuyuz. Gerçek bir Müslüman onun yolunda gidendir. Bu duygu ve düşüncelerle Yüce Rabbimizin Seni biz sadece Alemlere Rahmet olarak gönderdik ayeti kerimenin ışığı doğrultusunda hareket etmeyi, Peygamberimizin örnek ahlakı ile ahlaklanmayı ve bu misyonla birlik beraberlik içerisinde, kardeşlik ortamında yaşamayı, birliğimizi ve dirliğimizi daim etsin dedi.

Programa Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazım Budak, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/guroymak-kiz-anadolu-imam-hatip-lisesinden-mevlid-i-nebi-programi-12064.html