Güroymak belediyesine operasyon gözaltılar var!

Kategori: Güroymak - Tarih: 18 Kasım 2016 10:05
Güroymak belediyesine operasyon gözaltılar var!

Güroymak Belediyesi'ne düzenlenen operasyonla Belediye Başkanı M. Emin Özkan ve bazı yöneticiler gözaltına alındığı bildirildi.

Edinilen bilgilere göre; Cumhuriyet Başsavcılığınca terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda gözaltına alınan Güroymak Belediyesi Başkanı Mehmet Emin Özkan ve Eş Başkan Senaye Ata, İlhan Aksoy, Sıddık Taşdemir, Hamza Özkan emniyete götürüldü

VALİLİKTEN AÇIKLAMA YAPILDI

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, "Terör örgütün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak sürdürülen çalışmalar kapsamında, Bitlis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen kapsamlı ve duyarlı çalışmalar neticesinde, 18/11/2016 tarihinde, Terör Örgütü Üyesi olmak, terör örgütü adına milis işbirlikçilik faaliyetlerinde bulunmak suçlaması ile 5 şahsa yönelik olarak İlimiz Güroymak ilçesinde eş zamanlı olarak operasyon icra edilmiştir. Operasyon neticesinde;DBP (Demokratik Bölgeler Partisi)'den Güroymak Belediye Başkanı M.E.Ö., DBP Güroymak Belediye Eşbaşkanı S.A. ve H.Ö., İ.A. ve S.D. isimli 5 şahıs yakalanmış, yapılan ev aramalarında çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirilmiş, şahıslar hakkında adli tahkikat başlatılmıştır. Terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekleştirdikleri eylemlere karşı mücadelemiz, halkımızın desteğini alan güvenlik güçlerimizin titiz, özverili ve koordineli çalışmaları ile birlikte kararlıkla devam etmekte ve edecektir" denildi.


 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/guroymak-belediyesine-operasyon-gozaltilar-var--9342.html