Güroymak Belediyesine iş makinesi hibe edildi

Kategori: Güroymak - Tarih: 5 Mart 2018 18:44
Güroymak Belediyesine iş makinesi hibe edildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Güroymak Belediyesine kepçe hibe edildi.

Güroymak Belediyesine hibe edilen kepçenin ilçeye ve belediyeye hayırlı olmasını temenni eden Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu belediye önünde vatandaşlara hitap etti.

Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu yaptığı açıklamada, bu belediyemize hibe olarak almış olduğumuz ikinci iş makinesidir. Birtanesini kışın almıştık şimdi birtane daha almış bulunmaktayız. Aynı zamanda geçen ay belediyemize bir çöp makinesini envanterimize katmıştık. Her geçen gün belediyemizin makine parkını güçlendiriyoruz. Çünkü hizmet edebilmemiz için makine parkımızın güçlü olması gerekiyor. Şu an biliyorsunuz çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Etrafta kamyonları ve iş makinalarını görüyorsunuz. İmar yollarını açıyoruz. Belediye olarak sadece ayda 157 bin TL araçlara kira ödüyoruz. Yaklaşık olarak ayda 45 ton da akaryakıt tüketiyoruz. Sadece imar yollarını açarken açma maliyeti belediyemize aylık 450 milyar civarındadır. Belediyemiz gücünün çok üzerinde bir hizmete imza atıyor. Belediyenin devrini aldığımızda 23 trilyon nur topu gibi borcu vardı. Çok şükür bugüne kadar bir kuruş borç yapmadık borç yapmadan da belediye hizmetlerinin yapılabileceğini gösterdik. Belediyenin dükkanını satmadan da belediye hizmetlerinin yapılabileceğini gösterdik. Otogarı açtığımızda belediyemize kazandırmış olduğumuz dükkanlara 11 dükkan daha eklemiş olacağız. Öğretmenevinin yerinin yarısı belediye olarak bizim, yarısı da özel idareye ait. Geçen hafta özel idarenin payını 650 bin TL'ye satın aldık. İnşallah mevcut yerini yıkıp güzel bir tesis inşa edeceğiz ifadelerini kullandı. 

Belediyenin imkanlarını ilçe halkına kullandıklarını ve kimsenin cebine girmediğini ifade eden Alibeyoğlu, her kuruşun hesabını yapıyoruz her kuruşun bu millete ait olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. Kıt imkanlarla en güzel hizmeti yerine getiriyoruz. Şöyle söylentiler var, Yav tamam adam bu kadar iş yapıyor, ama niye yapmasın ki Ankara'dan çuvalla para geliyor. Ankara'dan bize çuvalla muvalla para gelmedi. Kayyum olduğumuzdan dolayı bir kereliğine mahsus geçen sene 1 trilyon para geldi. Zaten belediyeden de 13 kişi işçimizi emekli ettik. 1 trilyon 300 bin TL emekli ikramiyesi ödedik yani bir yerden bize destek gelmiyor. Kardeş belediyeler var diğer taraftaki kardeş belediyeler birçok hizmet yaptılar. Bizim kardeş belediyemizin yaptığı hizmet sadece özmenler parkı ve şelale parkındakini yaptı. Çarşı merkezindeki dekoratif aydınlatmaların tamamını Güroymak Belediyesinin imkanlarıyla yaptık.

Demem o ki çalmayınca oluyor. Yamyamların musluğunu kesince oluyor. Bu paralar dün de aynı geliyordu. Bugün de aynı geliyor. İnanmayanlar gelsinler Ziraat Bankasında belediyenin hesabına baksınlar. Bu işin sırrı şu, tasarruflu hareket ediyoruz. Çalmıyoruz, çaldırmıyoruz. Bu kepçeyi gönderen devlete Allah zeval vermesin. Bunu halkımızın hizmetinde kullanacağız. Amacımız daha iyi bir Norşin ve daha yaşanılabilir bir Norşin. Daha iyisini de yapacağız bunu yaparken de adaletten ayrılmayacağız. Yanlış yapandan hesabını sorarız. Hiç kimseye torpilimiz yok. Yanlış yapanın hesabını sormak zulüm değildir, adaletin gereğidir. Bazen duyuyorsunuz, bazı insanların canını yakıyoruz. Uyun kurala, yakmayayım. Burası dağ başı değil. Herkesi seviyoruz, gece gündüz çalışıyoruz, her şey daha iyi olacak dedi.


 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/guroymak-belediyesine-is-makinesi-hibe-edildi-2-11198.html