Güroymak Belediyesi ilçeye cazibeli su için çalışmalara başladı

Kategori: Güroymak - Tarih: 12 Ocak 2018 16:35
Güroymak Belediyesi ilçeye cazibeli su için çalışmalara başladı

Güroymak ilçesine bağlı 4 mahallesine yetecek düzeyde 2 noktada cazibeli su kaynağı tespit edildi.

Güroymak Belediyesi ilçedeki içme suyu ihtiyacına kalıcı çözümler getirmek amacıyla başlatmış olduğu çalışmalar neticesinde 4 mahalle ihtiyacını giderecek 2 noktada cazibeli su kaynağı tespit etti.

Güroymak Belediyesi, mahallelerin içme suyu ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak başlatmış olduğu çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda yüklü elektrik faturalarının önüne geçerek tasarruf sağlamayı amaçlayan belediye, yaptığı çalışma ile ilçedeki 4 mahalleye yetecek kadar cazibeli su kaynağına ulaştı. Tespit edilen su kaynağının elektrik kullanılmadan cazibeli bir şekilde ilçe merkezine ulaştırılması için çalışma başlatan belediye, depo başına aylık 40 bin lirayı bulan elektrik faturası maliyetinin de önüne geçmiş olacak.

Yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, ilçeye bağlı Bölmedere mevkiinde tespit edilen 2 noktada cazibeli su kaynağının ilçe merkezine getirilmesi için kar ve kış demeden çalışma yürüttüklerini söyledi.

Tespit edilen kaynak sayesinde içme suyunun cazibeli bir şekilde ilçe merkezine ulaştırılacağını dolayısıyla elektriğe ihtiyaç kalmayacağı elektrik faturalarının 40 bin TL den tasarruf olacağına dikkat çeken Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, elektrik kullanılarak vatandaşlarımıza verdiğimiz suyun maliyeti Belediyemize aylık 125 bin TL elektrik faturası gelmektedir. Bu maliyetin önüne geçmek buraya elektrik ücreti maliyetini halkımıza hizmet alanında harcamak istiyoruz. Alibeyoğlu yeni içme suyu kaynağının ilçeye hayırlı olmasını diledi.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/guroymak-belediyesi-ilceye-cazibeli-su-icin-calismalara-basladi-11044.html