Günkırı Belediyesi, 26 yıllık TEDAŞ ve VEDAŞ borcunu tek kuruş kredi kullanmadan kapattı

Kategori: Güroymak - Tarih: 23 Temmuz 2020 15:01
Günkırı Belediyesi, 26 yıllık TEDAŞ ve VEDAŞ borcunu tek kuruş kredi kullanmadan kapattı

Bugüne kadar Vepsaş özel şirkete olan 955 bin TL elektrik borcunu ödeyen Günkırı Belediyesi, devlet bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ)’a olan bütün elektrik borcunu da ödeyerek kapattı.

1994’ten 2013 yılına kadar ödenmeyen ve toplam 1.073.353,55 TL’ye ulaşan elektrik borcunu kapatmak için TEDAŞ Genel Müdürü Sayın H. İbrahim Leventoğlu ile Ankara’da bir araya gelen Belediye Başkanı Sayın İlhan Çetinsoy, olumlu geçen görüşmeler neticesinde toplam borçtan gerekli indirimler sağlanarak,  geriye kalan 345.436,34 TL elektrik borcunu ödediklerini belirtti.

GÖNLÜMÜZ BELEDİYEMİZİ BORÇLANDIRMAYA VE FAİZ ÖDEMEYE RIZA GÖSTERMEDİ

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Başkan Çetinsoy, “2014’te göreve geldiğimizde bizlere elektrik borcu 428 bin TL olarak söylenildi. Meğerse bu borç bir kısım yapılandırma ve özel şirkete olan borçmuş. Kesintiler 2020 Şubat ayında başlayınca bize bildirdiler. Bu borç o güne kadar sanki rafa kaldırılmış bir borç gibi oldu. O günden bu yana bu borcumuzun faiz indirimi için büyük uğraşlar verdik. Çünkü; gönlümüz hiçbir zaman belediyemizi borçlandırmaya ve faiz ödemeye rıza göstermedi. Çok şükür bundan sonra İller Bankası tarafından her ay yapılan kesintiler artık olmayacak. Ayrıca bu borcumuzu öderken herhangi bir kredi kullanmadık.

ODADAN ÇIKMADAN ÖDEME SAĞLANDI

Ayrıca; yaptığımız görüşmeler esnasında TEDAŞ Genel Müdürümüz Sayın H.İbrahim Leventoğlu ‘Bu parayı ne zamana kadar yatıracaksınız’ dedi. Ben de kendisine anaparanın faizleri silindiği gibi odanızdan çıkmadan bu parayı hesabınıza aktaracağın Sayın Müdürüm dedim. Neticede de öyle oldu. Çünkü; gerekli faiz indirimine gidildiği gibi hemen ilgili personellerime talimatı vererek TEDAŞ Genel Müdürlüğümüze gerekli ödemeyi sağladık.”

BAŞKAN ÇETİNSOY GENEL MÜDÜRLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Toplamda 750.000,00 TL faiz indirimine gidildiğini ve yapılan indirimden büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Çetinsoy, bu konuda yapıcı davranan ve kendilerine büyük destek veren Bitlis Milletvekillerimiz Sayın Vahit Kiler ve Cemal Taşar,  TEDAŞ Genel Müdürü Sayın H. İbrahim Leventoğlu’na ve VEDAŞ Genel Müdürü Sayın Sami Kovancı’ya teşekkür ederek, onlara minnettar olduğunu ifade etti.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/gunkiri-belediyesi--26-yillik-tedas-ve-vedas-borcunu-tek-kurus-kredi-kullanmadan-kapatti-23928.html