Günkırı Beldesinde sulama kanalının ilk etabı bitirildi

Kategori: Güroymak - Tarih: 2 Aralık 2020 13:32
Günkırı Beldesinde sulama kanalının ilk etabı bitirildi

Günkırı’da 18 bin dönüm tarım arazisinin yararlanacağı ve uzun yıllardır hedeflenen fakat bugüne kadar bir türlü hayata geçirilmeyen su kanalı yapım işinin ilk etabı bitirildi.

Mevsim şartlarının iyi geçmesini avantaja çeviren belediye, çalışmaların ikinci etabı için de star verdi. 

Hizmet ataklarını aralıksız sürdüren Günkırı Belediyesi, beldenin sınırları içerisinde yer alan ve yaklaşık 18 bin dönüm tarım arazisinin büyük kısmının yararlanacağı Su Kanalı Yapım işi çalışmalarının ilk etabını bitirdi. Mevsim şartlarının iyi geçmesini avantaja çeviren belediye, çalışmaların ikinci etabı için de start verdi. Nüfusun büyük çoğunluğunun çiftçilikle uğraştığı Belde de tarımdaki verimliliği artırmaya yönelik başlatılan çalışma tüm hızıyla devam ediyor.

Uzun zamandır bu çalışmanın gündemlerinde olduğunu ve bu çalışmanın ilk etabını başarılı bir şekilde bitirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, Özellikle çiftçilerin daha iyi şartlarda çalışmalarını sağlamak ve tarımdaki verimliliği en üst seviyeye çıkartmak için su kanalı yapım çalışmasının ilk etabını bitirmiş bulunmaktayız. Güzel geçen havaları da avantaja çevirerek hızlı bir şekilde çalışmanın ikinci etabını da başlatmış bulunmaktayız.

Belde sakinlerinin en büyük uğraş alanlarının çiftçilik olduğunu ve su kanalının yapılacağı ovanın verimli tarım arazilerine sahip olduğunu belirten Başkan Çetinsoy, Su kanalının yapılacağı ovada birçok tarım ürününün yanı sıra karpuz yetiştiriciliği de yaygın bir şekilde yapılıyor. Özellikle çiftçilerimiz tarafında burada yetiştirilen karpuzlar ülkemizin her tarafına gönderilerek, ülke pazarına büyük katkı sağlıyor. Çok şükür çalışmamızın ilk etabını başarılı bir şekilde bitirmiş bulunmaktayız. Bu çalışmalarımızla birlikte tarımdaki verimliliği en üst seviyeye çıkartacağız. İnşallah bundan sonra çiftçilerimiz daha iyi şartlarda çalışacak ve emeklerinin karşılığını en verimli şekilde alacaklar.

Konuyla ilgili konuşmalarını sürdüren ve bu konuda büyük destek aldığı AK Parti Bitlis Milletvekillerine şükranlarını sunan Başkan Çetinsoy, Hizmet konusundaki kararlılığımız ilk günkü gibi devam etmektedir. Çok şükür bugüne kadar hedeflediklerimizi bir bir hayata geçirmişiz. Özellikle bu konuda her türlü taleplerimizi titizlikle değerlendiren ve imkanları dahilinde bizlere her türlü desteği sağlayan Milletvekillerimiz Sayın Vahit Killer ve Sayın Cemal Taşar’a beldem adına şükranlarımı sunuyorum dedi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/gunkiri-beldesinde-sulama-kanalinin-ilk-etabi-bitirildi-24124.html