Günkırı Beldesinde açılacak tekstil fabrikasının temeli atıldı

Kategori: Güroymak - Tarih: 23 Mayıs 2022 17:16
Günkırı Beldesinde açılacak tekstil fabrikasının temeli atıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Günkırı Belde Belediyesi arasında 500 kişiye iş imkânı sağlayacak tekstil fabrikasının temel atma töreni yapıldı.

Günkırı Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy yaptığı açıklamada, beldede istihdam alanına ciddi katkılar sağlayacak olan tekstil atölyesinin hayırlı olmasını diledi. 

Günkırı Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına verdiğimiz DAKA üzerinden 500 kişiye istihdam sağlayacak bir tekstil atölyemizin yapımı için toplanmış bulunmaktayız.

Biz projeye başlarken 1000 metrekare ile başladık fakat sonradan bu işi yapan abilerimize tekstilci arkadaşlarımıza genel öneri ve teklifleri 1000 metrekarenin az olduğunu daha sonra 5 bin nüfusu bir beldede boşta kalan bir sürü gençlerimiz olduğu için 2000 metrekare azdır. Mademki bu kadar emek veriyorsunuz bunu 3000 metrekareye çıkarın dediler. Bizde bu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızla görüşerek 1000 metrelik projemizi 4000 metrekare olacak şekilde bir proje hazırladık.

Bu projenin yapım maliyeti hemen hemen yaklaşık olarak bize maliyeti 9 milyon civarında olacak bunun bir milyon 875’ini DAKA üzerinden Bilim ve Sanayi Teknoloji Bakanlığı karşılıyor geri kalanını Günkırı Belediyesi'nin bütçesinden karşılıyoruz.

Temelini attığımız bu tekstil atölyemizin hedeflediğimiz tarih ise yani faaliyete girecek hedeflediğimiz tarih 1 Ekim görüyoruz. Firmayla görüştüğümüzde 1 Ekim'de bize teslim edeceklerini söylediler. İnşallah 1 Ekim'de bunun burada açılışını yapacağız. Allah kaza bela vermezse tabii hava şartları da uygun olursa 1 Ekim'de bunun da açılışını yapacağız. Ben bu anlamda da bu projede desteklerinden dolayı her iki milletvekillerimize Sayın Vahit Kiler ve Cemal Taşar’a desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Allah kazasız belasız bitirmeyi nasip etsin beldemize hayırlı olsun. 

Yüklenici firma yetkilisi Yılmaz Tadik ise konuşmasında bugün Günkırı Belediyesi'nin 2021 yılında ya ihalesini yapmış olduğu ve istihdam sağlayacak tekstil fabrikasının temel atma töreninde bulunuyoruz. Bunun yüklenici firması olarak üstlendik bunu inşaatı hava durumları durumu şartları uygun olduğu sürece 4 aylık bir zamanda tamamlayıp istihdamı bir an önce sağlamak amacıyla belediye teslim etmeyi planlıyoruz. 2021 yılında ihalesi yapılan bu ihalenin güncel koşullarla yapılma şartı kalmadığından belediye tarafından fiyatlar güncellenmiş olup bizim firmamızın katkılarıyla da bu proje hayata geçirilmeye çalışılıyor. Allah kaza bela vermezse inşallah Ekimin başında bu proje bitmiş olup hizmete girecektir katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum dedi.

Konuşmaların ardından kurban kesilerek dualar edildi.

Temel atma törenine İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Barış Ulucanlı, İlçe Emniyet Müdürü Tolga Sipahi, Günkırı Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, AK Parti İlçe Başkanı Fevzi Subaşı, Güroymak İlçe Müftüsü Murat Demir parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/gunkiri-beldesinde-acilacak-tekstil-fabrikasinin-temeli-atildi-24823.html