Gülen'i ziyaret ettikleri ortaya çıkan AKP'li vekillerden açıklama

Kategori: Bitlis - Tarih: 28 Eylül 2016 19:59
Gülen'i ziyaret ettikleri ortaya çıkan AKP'li vekillerden açıklama

Fethullah Gülen’i ziyaret eden AKP milletvekilleri, izinli gittiklerini söyledi.

AKP’li 12 vekilin Gülen’i ziyaret etmesi geçtiğimiz günlerde basına yansımıştı.

Hürriyet’ten Turan Yılmaz ve Gizem Karakış’ın haberine göre, ziyaret ile ilgili konuşan vekiller özetle şunları söyledi:

AKP Burdur Milletvekili Bayram Özçelik: “Ben bir şey ifade etmek istemiyorum. Zaten grup yönetimimizin bilgisi dahilinde gidilmiştir.”

AKP Giresun eski Milletvekili Adem Tatlı: “Türk kültürünü kutlama günleri nedeniyle ABD’ye gidildi. Oraya olan o ziyaret ise bilgi dahilinde bir şey, bilgi haricinde olan bir şey değil. Grup yönetiminin bilgisi dahilinde. Ben o zaman grup yöneticimiz olan Mahir (Ünal) Bey’in bilgisi dahilinde gittim, yine o zaman grup yöneticimiz olan Nurettin (Canikli) Bey’den izin alan arkadaşlarımız da vardı, ikisi de grup başkanvekiliydi.”

AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer: “Benim bunlarla hiçbir şeyim yok, olamaz. Vatan hainiyle aynı karede olmak, aynı şeyde anılmak bana zul olur ama o zaman haberimiz yoktu. Oraya gitmemiz sadece gruptan ayrılmamakla ilgilidir.”

AKP Trabzon eski Milletvekili Safiye Seymenoğlu: “Orada bir şey yok. 2012 yılında MİT krizi yok iken merak üzerine gidilmiş bir gezi.”

AKP Adana eski Milletvekili Fatoş Gürkan: “2012 yılında bir programa gittik oradan da arkadaşlar ‘Fethullah Gülen’i ziyaret edelim’ dediler ve ziyarete gidip fotoğraf çektirdik… Tarih itibariyle o dönem dershane krizi yoktu… Haberin yayımlanması FETÖ’ye hizmet edilmek için yapılan bir şey.”

AKP Tokat eski Milletvekili Dilek Yüksel: “O gün konjonktüründe siyasetçi olarak yaptığımız bir ziyaretti… Dershane krizi yoktu sanıyorum, olsaydı zaten ziyaret yapılmazdı.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz'den şuana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.


https://www.bitlishaber13.net/haberprint/gulen-i-ziyaret-ettikleri-ortaya-cikan-akp-li-vekillerden-aciklama-9046.html