Gönül Köprüsü Projesi kapsamında fidan dikimi yapıldı

Kategori: Bitlis - Tarih: 19 Kasım 2015 12:07
Gönül Köprüsü Projesi kapsamında fidan dikimi yapıldı

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nce hazırlanan "Gönül Köprüsü Projesi" kapsamında Oya Havare İlköğretim Okulu öğrencileri dilek ağacı dikti.

Orman İşletme Şefliği'nin destekleriyle gerçekleşen fidan dikiminde, ilköğretim öğrencileri kendilerine ait dilek ağaçlarını toprakla buluşturdu ve kağıtlara yazdıkları dileklerini fidanlara bağlayarak dilek tuttu.
 
İl Orman İşletme Müdürü Ruhi Bilgin, yaptığı açıklamada, Bitlis dağlarını yeşillendirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Bütün sevgiler küçük yaşta kazandırıldığı için polis arkadaşlarımızla bu küçük çocuklara ağaç sevgisi aşılayabilmek için böyle bir program düzenledik" dedi. 
Bilgin, "Bölgede olaylar biter ve huzur ortamı oluşursa projelerimiz daha geniş kapsamlı olacaktır. Yarım milyon fidan dikmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Polis memuru Fatih Başdan ise amaçlarının polisle halk ilişkilerini sağlamak ve çocuklara polis sevgisini kazandırmak olduğunu söyledi.
 
Başdan, "Amacımız çocukları fidan dikimine teşvik etmek ve Bitlis'imizin biraz olsun yeşillenmesine katkıda bulunmaktır. Çocuklarımıza bir not yazdırdık. Her dikilen ağaca bir dilek yazdılar. Burada çocuklarla daha doğrusu halkla polislerin yani devletin etkileşimini sağlamak istiyoruz. Küçük yaşlarda bu iletişimi sağlarsak ileride daha samimi bir ortam yaratmış olacağız" diye konuştu.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/gonul-koprusu-projesi-kapsaminda-fidan-dikimi-yapildi-6888.html