Gölbaşı Belde Belediyesinin kanal ıslahları için yardım talebi

Kategori: Güroymak - Tarih: 17 Mayıs 2017 01:10
Gölbaşı Belde Belediyesinin kanal ıslahları için yardım talebi

Güroymak ilçesine bağlı Gölbaşı Belde Başkan Yardımcısı Şerif Avcı, Beldedeki dere taşkınlarını önlemek amacıyla dere ve kanalların ıslah çalışması için yardım talebinde bulundu.

İki gündür etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle çok sayıda evi su bastığı, yollar tahrip olduğu ve menfezlerin yıkıldığı ifade eden Başkan Yardımcısı Avcı, Bölgede hasar tespit çalışması yapıyoruz her yıl bunu yaşıyoruz. Erkenden tedbirimizi almamıza rağmen Belediye olarak gücümüzü kullanmaktayız fakat bu bile çözüm olmamaktadır.

Her yıl korkulu bir şekilde vatandaş evine giriyor ya da o geceyi sabahlamak zorunda kalıyor. Bir facianın olmaması bizi sevindiriyor. Mahalle sakinleri sokaklarda tıkanan rögarları kendi imkanları ile açmaya çalışıyor. Evleri su altında kalan vatandaşlar biriken suyu kovalarla boşaltmaya çalışmaktadır. Nisan ve Mayıs aylarında yağmur yağınca eriyen karla birlikte meydana gelen taşkınlar Beldemizi basmaktadır.

Şuan ki alt yapımız yetersiz gelmektedir. Bazı mercilere projelerimizi bildirdik fakat halen dönüş yapılmadı. Beldemize ait kepçelerle buraya kadar gelip önlem almaya çalışıyoruz. Dağ eteklerinde 3 yerden gelen su yolu var bu üç yoldan gelen su istikametlerinde beldemize yakın 3 kilometre kanal yapılırsa çözüm olacağını düşünüyoruz. Belediyemiz olarak buna gücü yetmemektedir. Bunun her sene gerçekleşmesi maddi hasara neden olmakta gerek vatandaşımıza gerek Belediyemize zarar demektir.

Beldede yaşayan Hülya Ulu ise, yağmurun yağmasıyla beldemiz her zaman su altında kalmaktadır. Başkanımızın söylediği gibi alt yapı yetersiz buna çözüm olarak dağ eteklerinden inen su yollarına ait bölgede kanalların yapılmasıdır dedi.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/golbasi-belde-belediyesinin-kanal-islahlari-icin-yardim-talebi-10281.html