Geylani Tatvan'ı Van'da dört dilde tanıtacağız

Kategori: Tatvan - Tarih: 25 Eylül 2019 16:10
Geylani Tatvan'ı Van'da dört dilde tanıtacağız

Tatvan, 26-29 Eylül 2019 tarihleri arasında Van, Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek "10. Van Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı"nda tanıtılacak.

Geçen yıl 35 il ve 3 ülkeden 160 stantta 500 firmanın katıldığı, yerli ve yabancı yaklaşık 65 bin kişinin katılım sağladığı fuara Tatvan Belediyesi himayesinde, Tatvan Ticaret Odası (TATSO) ve Tatvan’daki turizm şirketleri ve otelciler katılım sağlayacak. 

Orta Doğu sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri olan ‘Van Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı’na katılım hakkında açıklamalarda bulunan Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, “Turizm alanındaki önemli buluşmalarından biri olan bu fuarda, Tatvan Belediyesi olarak yerimizi alıyoruz. Bölgemiz, sahip olduğu stratejik konum itibari ile İran, Irak, Gürcistan, Azerbaycan ve sınır ülkeler ile ortak ticarette ve turizmde önemli bir üs konumundadır. Ortadoğu pazarına Tatvan’ın tanıtılması için fuarın önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Geçen yıl 9. su düzenlenen Fuarda; İran, Irak ve bölgemizin sınır ülkeleri başta olmak üzere 3 Ülke ve 35 İl’den 57.460 yerli, 6841 yabancı turizmciler tarafından ziyaret edilmişti. Tatvan olarak katılacağımız ‘10. Van Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı’nda amacımız, İlçemizi en iyi şekilde temsil ederek tanıtımına ve ekonomisine katkıda bulunmak ve halkımıza hizmet etmektir’ dedi.

Tatvan’ın şimdiye kadar turizm konusunda yeterli payı alamadığını belirten Belediye Başkanı Geylani, ‘İlçemize ait stantta, Tatvan’ımıza ait görseller, sembol değerlerimiz ile Tatvan’ı anlatan ve belediyemiz tarafından hazırlanan Türkçe, Kürtçe, Farsça ve İngilizceden oluşan 4 dilli bir katalog yaptık. Bu katolog ile Tatvan’ı bölgemizdeki ülkelere tanıtacağız. Amacımız Tatvan’ı bacasız sanayi olarak da bilinen turizmde bölgenin merkezi haline getirmek. İlçemizin tanıtım etkinliklerini yapacağımız ve 4 gün sürecek bu uluslararası fuarda, herkesi Tatvan standımıza davet ediyoruz." İfadelerini kullandı.

10. VAN DOĞU ANADOLU ULUSLARARASI TURİZM VESEYAHAT FUARI 26- 29 Eylül 2019 tarihleri arasında Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecektir.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/geylani-tatvan-i-van-da-dort-dilde-tanitacagiz-13041.html