Genel Sekreter Budak, Bölge Hastanesinin avantajlarını anlattı

Kategori: Sağlık - Tarih: 11 Nisan 2017 23:25
Genel Sekreter Budak, Bölge Hastanesinin avantajlarını anlattı

400 yatak ile hizmet veren Bitlis – Tatvan Devlet Hastanesi Sağlık Bakanlığı tarafından B statüsünden A2 statüsüne geçirildi.

Geçtiğimiz yıl hizmete sunulan 400 yataklı Bitlis – Tatvan Devlet Hastanesi B statüsünde bulunuyordu. Bitlis’te yüksek sınıfta hastane bulunmaması yetkilileri harekete geçirdi. Uzun uğraşlar sonucu Bitlis –  Tatvan Devlet Hastanesi B statüsünden A2 statüsüne geçirildi.
Konu hakkında açıklama yapan Bitlis Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Adnan Budak, Bitlis’te 7 hastane ve 1 Ağız ve Diş Sağlığı merkezi bulunduğunu, bu hastane personelleri ile birlikte özverili bir şekilde çalıştıklarını söyledi. İlde yüksek sınıfta hastane bulunmaması nedeni ile birçok hastamız il dışına sevk edilmek zorunda olduğunu belirten Budak sözlerine şu şekilde devam etti. “Genel Sekreterlik görevine başladığımızdan itibaren ben ve ekibim Bitlis’e yüksek sınıfta bir hastane kazandırma çabası içinde olduk. Sayın milletvekilimiz, sayın valimiz ve Kamu Hastaneler Kurumumuzun büyük katkılarıyla Bitlis – Tatvan Devlet hastanesi A2 sınıfına yükseltilmesi kararı Sağlık Bakanlığı’mızca onaylandı’ dedi.

'3.basamak yoğun bakım ve acil servisimiz olacak'

Budak sözlerinin devamında ‘ Bitlis  - Tatvan Devlet hastanemizin B grubu hastaneden A2 grubu  hastaneye geçişiyle öncelikle bünyesinde ana branşlarda uzman düzeyinde sürekli hizmet sağlanan 3. seviye Acil Servis kurulacak ve tüm acil durumlara müdahale edebilir olacak. Acil Servisimiz sadece Bitlis’e değil tüm bölgeye hizmet edebilecek kapasiteye kavuşacaktır. Ayrıca 3. basamak yoğun bakım ünitesinin kurulmasıyla ilimizde, daha önce ileri düzey yoğun bakım olmadığı için yapılamayan tüm cerrahi operasyonlar yapılabilir hale gelecek, bununla birlikte çocuk yoğun bakım kurularak ve yeni doğan yoğun bakım kapasitemiz arttırılarak ilimizin il dışındaki hastanelere olan ihtiyacı azaltılacak. Bu sayede hastalarımız farklı illerde yaşadıkları sıkıntılardan kurtulacak’

‘Onkoloji servisi kurarak kanser hastalarının tedavilerini burada sürdürmelerini sağlayacağız’

Sağlık hizmeti açısından en zorlu ve kaliteli olması gereken süreçlerden birinin de onkoloji (kanser) hastaları olduğunu açıklayan Budak, ‘kanser hastalığı bir kişinin kendi kendine yürütemeyeceği bir süreçtir. İlimizde bu hastaların tedavileri maalesef tam olarak yapılamamaktaydı. Bu nedenle ailesinde kanser hastalığı bulunanlar tedavi için dış illere gitmek, hatta taşınmak zorunda kalıyordu. Hastanemizin sınıfı yükseltilerek ve gereken onkoloji ünitelerini kurarak onkoloji hastalarımıza tam bir hizmet vermeye başlayacağız ve kanser hastalarımızı evinden alıp evine bırakarak nerdeyse evlerinde tedavi olmalarını sağlayacağız. Bununla birlikte hastanemizin Yan-dal branşlarında uzman sayısı arttırarak, tanı ve tedavi imkanları konusunda eksiklikleri azaltacağız. Tüm bunların beraberinde hastanemiz Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile entegre edildiğinde Profesör ve Doçent düzeyinde poliklinik hizmetleri başlayacaktır’ dedi.

Bitlis Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Adnan Budak sözlerinin sonunda, ‘Kısaca A2 hastane tanımı yapmak gerekirse; bünyesinde Dahiliye, Genel Cerrahi, Kadın Hastalıkları ve Doğum ve Çocuk Hastalıkları olmak üzere 4 branşın her birinden en az 6 uzmanın bulunduğu, komplike hastaları tedavi edebilen, 3. seviye Acil Servisin ve 3. basamak yoğun bakım ünitesinin olduğu hastanedir’ dedi

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/genel-sekreter-budak--bolge-hastanesinin-avantajlarini-anlatti-10155.html