Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Topuz, son yolculuğuna uğurlandı

Kategori: Ahlat - Tarih: 26 Kasım 2016 21:25
Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Topuz, son yolculuğuna uğurlandı

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyinde çıkan çatışmalarda şehit olan Kıdemli Astsubay Başçavuş Halit Topuz, Bitlis'in Ahlat ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Topuz'un Türkiye bayrağına sarılı naaşı, kortejle ilçedeki Ulu Cami önüne getirildi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı kortejde Türkiye bayraklarıyla tekbir getirilerek "Kahrolsun PKK" sloganları atıldı.

Şehit Topuz'un tabuta sarılan yakınlarını vatandaşlar ve askeri yetkililer teselli etti. Şehidin polis olan ağabeyi Haluk Topuz da kardeşinin bordo beresini takarak silah arkadaşlarına sarıldı.

Tören alanında şehidin tabutunun üzerine bordo beresi ve yanına ise 4 mermi bırakıldı.

 Öğle namazını müteakip İl Müftü Vekili Ramazan Çiftçi'nin cenaze namazını kıldırmasının ardından dualar edildi.
Törende konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, vatan, millet, Allah yolundaki dava, namus, şeref ve her şeye sahip çıkıp o yolda canını verdiği için Cenab-ı Allah'ın şehitleri en yüksek mertebeye çıkardığını söyledi.

Şehidin ailesine sabır dileyen Çınar, şunları kaydetti:

"Allah kahraman ordumuzu, polisimizi, korucumuzu, bu yolda vatan için mücadele eden bütün insanlarımızı korusun. Bir Haçlı Seferi başlatılmış durumda. Bütün İslam alemi sefil olmuş durumda. Bütün egemen dediğimiz zalimler, İslam alemine saldırmış durumda. Bütün şehitlerimiz şehadet için canını ortaya koymuş. Kahraman arkadaşlarımız emin olun ki sadece Türkiye için mücadele etmiyorlar. Bütün İslam alemi ve dünyanın bütün mazlum ve Müslüman olmayan alemi için de mücadele ediyorlar. Bu çok büyük bir dava. Bu çok büyük bir mücadele. Önümüzdeki yıllar Allah'ın izniyle bizim, Müslümanların yılı olacak. Biz çok güçlüyüz ve çok daha güçleniyoruz."

Şehit Topuz'un naaşı, törenin ardından Abdurrahman Gazi Şehitliği'nde defnedildi. 
Törene şehidin babası Yusuf Topuz, kardeşi Haluk Topuz, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, kurum amirleri, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/firat-kalkani-harekati-nda-sehit-olan-topuz--son-yolculuguna-ugurlandi-9387.html