Fettah Aksoy, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Kategori: Tatvan - Tarih: 9 Şubat 2014 18:06
Fettah Aksoy, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Ak Parti Tatvan Belediye Başkan adayı Fettah Aksoy, düzenlenen kahvaltı programında mevcut mahalle muhtarları ve adayları ile bir araya geldi.

Seçim çalışmaları kapsamında, fikir alışverişi, talep ve önerilerin aktarımı amacı ile düzenlenen kahvaltı programına Ak Parti Tatvan Belediye Başkan adayı Fettah Aksoy, İlçe Başkanı Avukat Burhan Aksoy, parti teşkilatı ve yaklaşık 22 muhtar katıldı.

Konuşmasına başlamadan önce programa katılan muhtar ve adaylarını tek tek karşılayan Aksoy, “Öncelikle düzenlemiş olduğumuz programa katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Bildiğiniz gibi seçimlere  bir buçuk ay gibi bir süre kaldı, bu zaman zarfında seçimin kazasız belasız, kardeşlik, huzur  ve barış içerisinde geçmesi benim için en az belediye başkanlığını kazanmamız kadar önemli bir süreçtir. Allah’a çok şükürler olsun ki Tatvan’ımız bu duyarlılığa sahip bir ilçemizdir. Bugüne kadar hiçbir seçimde farklı bir durum ile karşılaşmadım. Diğer yerlerdeki gibi huzuru bozacak ortamlar yaşanmadı, içerisinde bulunduğumuz seçim sürecinde de böyle durumların olmamasını temenni ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Konuşmasına devam eden Aksoy, “Seçim sürecine aday adaylığı ile başladık. Ve Aday adayı arkadaşlarımız ile demokratik bir yarış içerisine girdik. Partimiz Tatvan’a hizmet etme görevini,  adaylık görevini bana tevzi etti. Bende hem Tatvan halkına hem de partimize layık olmaya çalışacağım. Allah, sizlerin bugüne kadar yapmış olduğunuz hizmetler gibi, bizlere de halkımıza hizmet etmeyi nasip eder İnşallah. Sizlerde 2009’dan beri seçilmiş muhtarlarımızsınız aynı zamanda şuanda bizim gibi birçok muhtarımız tekrar aday. Bu beş yıllık süre zarfında gerek muhtarı olduğunuz mahallelerde gerekse Tatvan’ın geneline hitap edecek bir  çok hizmette bulundunuz. Tatvan’ın çözüm bekleyen sorunlarını benden daha iyi biliyorsunuz hepsine vakıfsınız, burada  Tatvan’ın sorunları ile sizleri meşgul etmek istemiyorum, bir sorun edebiyatı, enkaz edebiyatı da yapmak istemiyorum. Buna gerek yok, çünkü bizim niyetimiz güzel Tatvan’ımıza hizmet etmektir. Tatvan, sadece bölgemizde değil, Türkiye’nin geneline hitap eden, marka değeri olan bir kent olması gerekirken, maalesef şu an da o hakettiği yerde değil. Allah’ın izni ile eğer ki Tatvan halkı bizi seçerse, bizlere bu görevi tevzi ederse, Tatvan’ımızı bu güzelim  inci ilçemizi bölgenin “Marka Şehir” i yapmaya adayım. Tabi ki Tatvan’ımızın sorunları var mahallelerimizin sorunu var, eğer seçilirsek, Allah’ın izni ile şu an bu masanın etrafında toplandığımız gibi tekrar, seçimden sonra da iki ayda bir üç ayda bir otururuz, sorunları ele alırız, çözüm yollarını hep beraber arar buluruz  ve sorun denen kelimeyi gündemimizden bir nebzede olsa çıkartırız.” Dedi.

“HER MAHALLEYE MUHTAR OFİSİ VEYA MUHTAR EVİ”
Özellikle mahalle muhtarlarına hitap edecek projelerinin de olduğunu ifade eden Aksoy, “Muhtarlarımızın sorunlarından biri de, belirli bir makamlarının bulunmamasıdır. Mahalle sakinlerinin arzlarını dile getirebileceği, muhtarları ile sorunlarını konuşabileceği bir mekan ne yazık ki bulunmamaktadır. Ticaret ile uğraşan bazı muhtarlarımız, mahalle sakinlerini iş yerlerinde, belirli bir mekana sahip olmayan muhtarlarımız ise çay ocaklarında ve benzeri  mekanlar da ağırlıyor. Benim şahsen, muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın rahat edebilecek, her mahalleye bir tane muhtar evi veya muhtar ofisi kazandırma gibi bir projem bulunuyor.” Dedi.

AFET BÖLGELERİ İLE İLGİLİ HANGİ ADIMLAR ATILACAK?
Programa katılan mevcut muhtarların,  “Afet bölgeleri ile ilgili hangi adımlar atılacak?” sorusu üzerine belediye başkan adayı Aksoy, “Bende sizler gibi, ilçemizde bulunan bazı mahallelerin en büyük sorunlarından birinin de “afet bölgesi sorunu” olduğunu düşünüyorum. Ben Ankara’yı iyi tanıyorum, biliyorum. Bürokrasiyi çok yakından takip eden ve bizzat içerisinde bulunan bir kardeşinizim. Bizler afeti kaldırmak için elimizden gelen bütün girişimlerde bulunacağız. Gerekirse siz değerli muhtarlarımız ile birlikte toplanıp Ankara’nın yollarına düşeceğiz, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na   ve ilgili makamlara gideceğiz, Tatvan’nın çivi bile çakılamayan bölgelerini, turizm bölgelerini,  gözde bölgelerini, ilçemize kazandıracağız.” Cevabını verdi.

GÜZEL İLÇEMİZE TELEFERİK KAZANDIRACAĞIZ!
Projelerinin arasında, Tatvan’ın tüm noktasını kuş bakışı görebilecek dev bir teleferik tesisinin olduğunu ifade eden Aksoy, “İlçemiz ile ilgili birçok projemiz bulunuyor. Alt yapıdan tutun, üst yapıya, şehrin adeta gerdanlığı sayılabilecek meydanlara, peyzaj çalışmalarına, gençlik merkezlerine, katlı otoparklara, sosyal tesislere, beş yıldızlı otellere, kültürel ve dini etkinliklere şuan sayamayacağım kadar projeyi hayata geçirebilmek için sabırsızlanıyoruz. İlçemize hizmet ve turizm açısından kazandıracağımız büyük projelerden biride teleferik projesinin olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde, büyük bir toplantı gerçekleştirerek seçim beyannamemiz ile birlikte, seçilmemiz halinde hayata geçireceğimiz projelerin görsellerini ve teknik bilgilerini, kitapçık halinde halkımız ile paylaşacağız. Aynı zamanda, sosyal medyada ve internet sitelerimizde de eş zamanlı olarak yayınlayacağız. “  ifadelerini sözlerine ekledi.

Gerçekleştirilen kahvaltı programının ardından mahalle muhtarları ve adayları söz konusu projelere destek vereceklerini açıklayıp, seçim sürecinde başarılar diledi. Bunun üzerine Aksoy, muhtarların göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür edip, seçim sürecinde muhtar adaylarına başarı dileklerini aktardı.


https://www.bitlishaber13.net/haberprint/fettah-aksoy--muhtarlarla-bir-araya-geldi-2129.html