Eren Öğrencileri Yüksekova Katliamını Kınadı

Kategori: Bitlis - Tarih: 13 Aralık 2013 14:50

Hakkari’de M. Reşit İşbilir, Veysel İşbilir ve Bemal Tokçu’nun katledilmesi, Bitlis Eren Üniversitesi öğrencileri tarafından yürüyüş ve basın açıklaması ile kınandı.

ANF'nin haberine göre; Basın açıklamasını okuyan öğrenci Haşim Adlığ, AKP hükümeti yetkililerinin ‘bizim dönemimizde faili meçhuller ortadan kalktı’ söylemlerinin de doğruyu yansıtmadığını belirtti.

Fakültelerinden çıkarak Bitlis Eren Üniversitesi kampüs kapısı önüne kadar sloganlarla yürüyen öğrenler ardından da bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını okuyan Haşim Adlığ, barış sürecinin başlamasından bu yana bir çok sivilin polis ve asker saldırıları nedeniyle katledildiğini belirtti. AKP hükümetinin gözaltı ile tutuklamalarda ise hız kesmediğini belirten Adlığ, “Hayatını kaybetmiş insanların mezarına saldırmanın ve bu saldırıyı protesto etmek isteyen insanların katledilmesi hiçbir dini inanca sığmıyor” dedi. Adlığ, bu tutum içinde bulunanların insanlıkla bir bağlarının kalmadığını da sözlerine ekledi.

AKP hükümeti yetkililerinin ‘bizim dönemimizde faili meçhuller ortadan kalktı’ söylemlerinin de doğruyu yansıtmadığını vurgulayan Adlığ, şöyle devam etti: “Mehmet ve Veysel İşbilir ile Bemal Tokçu’yu katleden AKP polisi değil midir? Enes Ata, Ceylan Önkol, Şerzan Kurt, Aydın Erdem, Şahin Öner, Medeni Yıldırım ve 34 Roboskili Kürt çocuğun katili AKP değil de kimdir? Tüm bu olumsuzluklara karşın barışı sürdürme iradesi Kürt Özgürlük Mücadelesi’nin teşvikiyle devam etmektedir. AKP hükümeti katledilen bunca canın hesabını nasıl verecek, nasıl bir açıklama yapacaktır?”

Çözüm sürecinde AKP hükümetinin baskılarına devam ettiğini de belirten Adlığ, AKP şiddetinin hedefinde olan kesimlerin başlıcalarından birinin de üniversite gençliği olduğunu söyledi. Adlığ, geçtiğimiz hafta Bitlis Eren Üniversitesi öğrencileri Savaş Aydın ve Serhat Yılmaz’ın tutuklandığına da dikkat çekerek, bunu da protesto ettiklerini belirtti.

“Son iki ay içerisinde gözaltına alınan 429 kişinin 152’sinin tutuklanmasının sürecin ruhuna aykırıdır” diye devam eden Adlığ, tutuklu öğrencilerin derhal serbest bırakılmasını da istedi.

Açıklama ardından öğrenciler fakülteye doğru yürüyüşe geçerek eylemi sona erdirdi.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/eren-ogrencileri-yuksekova-katliamini-kinadi-1697.html