Erdoğan ve Putin Çin'de görüştü

Kategori: Güncel - Tarih: 3 Eylül 2016 21:57
Erdoğan ve Putin Çin'de görüştü

Çin'de G20 Zirvesi'nde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, charter seferlerinin yeniden başlamasıyla ilgili olarak Rus lidere teşekkür etti.

G20 Zirvesi için Çin’in Hangzhou kentinde bulunan Putin ve Erdoğan’ın TSİ 18.10’da başlayan görüşmesi, 1 saat 45 dakika sürdü.

​Görüşmenin basına açık bölümünde konuşan Putin, "Yaptığımız son telefon görüşmesinde, daha önce alınan kararların beklenenden yavaş uygulandığını söylediniz. Özellikle charter seferleriyle ilgili anlaşmanın yerine getirilmediğini ifade ettiniz. Sizin de gördüğünüz gibi Rusya hükümeti, 28 Ağustos'ta yasağı kaldıran kararnameyi imzaladı ve Rus turistleri taşıyan ilk charter uçağı Türkiye'ye uçtu" dedi.

Putin'e "Evet, gerçekten de dün charter seferleri başladı ve ilk uçak Türkiye'ye geldi" sözleriyle yanıt veren Erdoğan, Rus lidere teşekkürlerini sundu.

İki ülke arasındaki iş birliğinin tam kapsamlı olarak yeniden başlaması için yapılacak çok şey bulunduğunu kaydeden Putin, bugün Erdoğan ile bu konuları ele alacaklarını belirtti. Erdoğan ise enerji alanındaki konuların masaya yatırılacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı, enerji alanda birtakım ilerlemeler kaydedildiğini anımsatarak, gelinen noktanın daha da ilerisine gitmek için atılması gereken adımlar bulunduğunu vurguladı.

Sputnik'in haberine göre, Türkiye'nin zorlu bir dönemden geçtiğini de belirten Putin, şunları söyledi:

"Türkiye yönetiminin ülkedeki durumu normale döndüreceğinden eminim. Türkiye terörle mücadele ediyor ve ciddi terör tehditleriyle karşı karşıya kalıyor. Her iki ülke de terörle mücadeledeki pozisyonlarını birçok kez dile getirdi. Umarım bundan sonra da ülkeyi normale döndürmekte ve sonrasında işbirliğimizi daha ileriye taşımakta başarılı olursunuz."

İki lider 9 Ağustos'ta St. Petersburg'da bir araya gelmiş, 26 Ağustos'ta da telefonda görüşmüştü.


 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/erdogan-ve-putin-cin-de-gorustu-8863.html