Erdoğan AK Parti ve MHP'nin İstanbul adaylarını açıkladı

Kategori: Güncel - Tarih: 29 Aralık 2018 17:50
Erdoğan AK Parti ve MHP'nin İstanbul adaylarını açıkladı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul adaylarını açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı, TBMM Başkanı Binali Yıldırım oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının TBMM Başkanı Binali Yıldırım olduğunu açıkladı. Yıldırım adaylığı açıklanırken gözyaşlarını tutamadı.
Eşi Emine Erdoğan ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile birlikte Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen toplantıya gelen Erdoğan konuşmasına Nazım Hikmet’in ‘Hep Kahır’ şiiri ile başladı. Erdoğan, Cumhur İttifakı adına Beşiktaş’ta MHP adayı Serkan Toperi’nin, Maltepe’de MHP adayı Ahmet Baykan’ın, Silivri’de yine MHP’den Volkan Yılmaz’ın destekleneceğini açıkladı. Erdoğan MHP adaylarını da sahnede tanıttı.

Adayları açıklamak üzere kürsüye çıkan Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

İSTANBUL NAZLI BİR ŞEHİRDİR: AK Parti olarak tüm benliğini İstanbul’a adamış adaylarla çıkacağız. Adaylarımız gece gündüz şehrin hizmetinde olacaklar. İstanbul güzel olduğu kadar nazlı bir şehirdir. Öyle nazlı ki asla ihmale gelmez. Hemen etrafı gecekondu ve derme çatma binalarla kuşatılır. Haliç’in kokudan yanına yaklaşılmaz hale gelir. İnsanı ihmale gelmez. Böyle bir şehirde umutsuz yaşamaya tahammül edemez. 1994’te İstanbul’u devraldığımızda öyle sahipsiz bırakılmış bir şehir vardı ki yüreğimiz cız etti.

NE İSTANBUL NE TÜRKİYE CHP’NİN UMRUNDA: İstanbul için en büyük doğal tehdit depremse en büyük siyasi tehdit CHP zihniyetidir. Hiçbir vatandaşımız CHP’nin İstanbul’a hizmet sunacağına inanmadığı için bu görevi vermedi. 1994’ün bir adım ötesine geçemediklerini görüyoruz. Sadece konuşuyor, millete hakaret ediyorlar. Ne İstanbul ne Türkiye ne de dünyada ne olup bittiği umurlarında. Varsa yoksa partilerindeki mücadele. CHP her seçimde şapkadan başka tavşan çıkarma derdinde. Her seçim döneminde kılıktan kılığa şekilden şekile giriyorlar. Her türlü siyasi oyun bunlarda mübahtır. Tek hedefleri AK Parti’nin önünü kesmek şahsıma verebilecekleri zararı vermek. Boşu boşuna uğraşıyorlar. Milletimiz bunları ciğerine kadar tanıyor. Milletimiz bunları çok iyi biliyor. CHP adını da söylemini de değiştirse milletimiz onu sesinden tanır. Darbecilere, sokak teröristlerine desteğinden tanır. Ülkesini yurtdışına şikayet etmesinden tanır. Cumhurbaşkanı adayı olmaya dahi cesaret edemeyen genel başkanından tanır.

KİMSE AK PARTİ’YE OY VERMEK ZORUNDA DEĞİL: CHP hangi boyaya boyanırsa boyansın milletimiz onu tanır bilir ve hak ettiği yere yerleştirir. Milletimiz için İstanbul’u CHP’ye teslim etmek demek dikeni sulamaktır. Milletimizi dikeni sulamak zorunda bırakmamak için teşkilatımızla adaylarımızla birlikte çok çalışmak zorundayız. Kimse AK Parti’ye oy vermek zorunda değil. Her şeyden önce tevazu, samimiyet ve gayrete çok dikkat edeceğiz. Biz 31 Mart’ta kampanyamızı gönül belediyeciliği ile yapacağız. İstanbul 31 Mart’ta gönlüne girmediğimiz tek bir hemşehrimiz bırakmamaya hazır mısın? Çalmadık kapı bırakmamaya hazır mısın?

Erdoğan’ın konuşmasının ardından açıkladığı adaylar şöyle:

Adalar: Özlem Öztekin Vural
Arnavutköy: Ahmet Haşimi Baltacı
Ataşehir: İsmail Erdem
Avcılar: İbrahim Ulusoy
Bağcılar: Lokman Çağrıcı
Bahçelievler: Hakan Bahadır
Bakırköy: Mehmet Umur
Başakşehir: Yasin Kartoğlu
Bayrampaşa: Atilla Aydıner
Beykoz: Murat Aydın (Tabi burada bir açıklama yapmam lazım. Zeytinburnu’nda üç dönem belediye başkanlığı yapmış olan Murat kardeşimizi biz Beykoz’a kaydırdık. Ve şimdi şöyle bir anlayış yayılıyor. “Ya bizim içimizde yok muydu?” Ne demek bizim içimizde? Bizim dışımızda var mı ya? Bizim görevimiz emaneti ehline vermektir. Başarılı üç dönem Zeytinburnu’nda şimdi de Beykoz’a verdik. Beykoz’da da biz Murat beye çok çok güveniyoruz.)
Beylikdüzü: Mustafa Necati Işık
Beyoğlu: Haydar Ali Yıldız
Büyükçekmece: Mevlüt Uysal
Çatalca: Mesut Üner
Çekmeköy: Ahmet Poyraz
Esenler: Mehmet Tevfik Göksü
Esenyurt: Azmi Ekinci
Eyüpsultan: Deniz Köken
Fatih: Ergün Turan
Gaziosmanpaşa: Hasan Tahsin Usta
Güngören: Bünyamin Demir
Kadıköy: Özgül Özkan Yavuz
Kağıthane: Mevlüt Öztekin
Kartal: Ebubekir Taşyürek
Küçükçekmece: Temel Karadeniz
Pendik: Ahmet Cin
Sancaktepe: Şeyma Döğücü
Sarıyer: Salih Bayraktar
Sultanbeyli: Hüseyin Keskin
Sultangazi: Abdurrahman Dursun
Şile: İlhan Ocaklı
Tuzla: Şadi Yazıcı
Üsküdar: Hilmi Türkmen
Zeytinburnu: Ömer Arıcı

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/erdogan-ak-parti-ve-mhp-nin-istanbul-adaylarini-acikladi-12177.html