Erbakan Vakfı Bitlis İl Başkanı Uslu: İsrail’e karşı açıklama yaptı

Kategori: Bitlis - Tarih: 22 Kasım 2016 21:22
Erbakan Vakfı Bitlis İl Başkanı Uslu: İsrail’e karşı açıklama yaptı

Erbakan Vakfı Bitlis İl Başkanı Ayhan Uslu, İsrail işgali altındaki Kudüs'te yaşanan olaylar nedeniyle açıklama yaptı.

Erbakan Vakfı Bitlis İl Başkanı Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, Siyonist İsrail'in Kudüs'ün İslami kimliğini yok etmek için elinden gelen her şeyi yaptığını kaydetti.
 
Kudüs'te binlerce yıldır okunan ezanın susturulmak istenmesinin siyonist hazımsızlığının en önemli göstergesi olduğunu ifade eden Uslu, şunları kaydetti:
 
"Bizler Erbakan Vakfı olarak Kudüs'te her evde ezan okunması eylemini destekliyor ve Türkiye olarak devletimizin bütün camilerde bir Cuma günü 'Kudüs'te ezanlara devam' etkinliğinin gerçekleştirilmesini istiyoruz. Bu şekilde Kudüs'ten Müslüman kimliği silinerek Yahudi kimliği oluşturulmaya çalışılıyor. Bizler Erbakan Vakfı olarak, merhum ve muhterem Erbakan hocamızın söylediği gibi 'Doğu da bizim, batı da bizim, Kudüs de bizim, zafer de bizim' temel düşüncesiyle hareket ediyoruz. Böylece Filistin meselesi bizim en önemli meselemizdir. Bizim cihadımızın tam merkezinde Kudüs ve Filistin meselesi vardır."
 
Kudüs'ün kendileri için önemli olduğunu aktaran Uslu, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:
 
"Kudüs Harem Mescidleri'nin üçüncüsüdür. İlk kez yönümüzü çevirip namaz kıldığımız mübarek bir mekandır. Kur'an-ı Kerim ayetlerinden bir tanesidir. Kudüs, Cenab-ı Hak tarafından övülen bir mekandır. İslam topluluğunun şeref ve izzet bulması için Kudüs'ün mutlaka özgür olması gerekir. Kudüs özgür değilse İslam dünyasının ruhu da özgür olamaz. Ruhunuz özgür değilse bedenimizin işgal altında olması kaçınılmazdır. İşte İslam coğrafyasının durumu ortadadır. Her yer yıkılıyor ve yakılıyor. Her yerde işkence ve her yerde kan ve gözyaşı var. Bunun nedeni Kudüs'ün esaret altında olmasıdır. Çünkü İslam dünyasının kalbi olan bu şehre siyonist hançeri saplanmıştır. Bu hançer çekilip çıkarılmadıkça bu kanama devam edecektir."

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/erbakan-vakfi-bitlis-il-baskani-uslu--israil-e-karsi-aciklama-yapti-9353.html