Eğitim-Sen 24 Kasım Tarihinde Çıkan Olaylara Tepki Gösterdi

Kategori: Bitlis - Tarih: 27 Kasım 2013 17:34

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Bitlis Şubesi üyeleri tarafından, 24 Kasım tarihinde Ankara'da yaşanan olaylara yönelik tepki amacıyla basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını yapan Eğitim-Sen Bitlis Şube Başkanı Savaş Ülkü, siyasi iktidarın toplumsal yaşama yönelik müdahale ve dayatmaların giderek artırdığını söyledi. Ülkü, kamu hizmetleri alanında yaşanan ticarileştirme ve muhafazakarlık uygulamalarının yaygınlaştığı bir dönemden geçildiğini belirterek, "Geçen yıl eğitimde 4+4+4 dayatmasıyla daha derinleşen eğitim sorunları öğrencilerimizi ve biz eğitim emekçilerini olumsuz etkilemeyi sürdürmektedir. Hiçbir hazırlık ve altyapı yatırımı yapılmadan hayata geçirilen 4+4+4 dayatması eğitimi tamamen piyasalaştırıp toplumun geleceğini resmen ipotek altına almıştır. Demokrasinin yerleşmesi, çözüm sürecinin devamı ile kalıcı bir barışın sağlanması açısından da bu talepler karşılık bulmalıdır. Bununla birlikte eğitim emekçileri de insan onuruna yakışır şekilde yaşam mücadelesi vermektedir. Göreve gelen her bakan, öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırmaktan, bizleri aşağılamaktan geri durmamıştır. Bugüne kadar ataması yapılmadığı için 38 işsiz öğretmen arkadaşımız genç yaşta canına kıymıştır. Bu ayıbın ve kaybın sorumlusu doğrudan doğruya siyasi iktidarın kendisidir. Bütün talepleri haykırmak ve eğitim-öğretimdeki sorunlara dikkat çekmek için Eğitim-Sen olarak mesleğimize, onurumuza, insanca yaşam hakkımıza, geleceğimize sahip çıkmak için 23 Kasım 2013'te Ankara'da bizimde katıldığımız mitinge iktidarın polisi saldırdı" ifadelerini kullandı.
 
“ÜLKÜ BİZLER BU SALDIRIYI KINIYORUZ”
 
Ülkü, açıklamasının devamında ise şunları söyledi: "Her yıl 12 Eylül Faşist darbesinin dayattığı sahte 24 Kasımlarda Öğretmenler Günü kutlaması yapanlar; demokratik, ana dilde, eşit, laik ve bilimsel eğitim isteyen eğitim emekçilerinin talebine gazla, copla, TOMA'lardan sıkılan sularla cevap vermiştir. AK Parti hükümeti, en basit demokratik hakkın yerine getirilmesine dahi tahammül edememektedir. 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesi öğretmenlere bir maaş ikramiye verileceği açıklanmıştı. Öğretmenler gaz ve copla ikramiyelerini aldılar. Bizler tekrar bu saldırıyı kınıyoruz. Eğitim-Sen her zaman olduğu gibi baskı, sindirme ve yok etme politikalarına karşı mücadelesini sürdürmeye devam edecektir. Bu daha başlangıç, mücadeleye devam, diyen eğitim emekçileri; sınıflarda, okullarda, sokaklarda taleplerini söylemekten çekinemeyecektir. Herkesi insanca yaşam, demokratik Türkiye direnişimize davet ediyoruz."

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/egitim-sen-24-kasim-tarihinde-cikan-olaylara-tepki-gosterdi-1568.html