Durer: Ücretli Öğretmenlerin Mağduriyetleri Giderilmeli

Kategori: Güncel - Tarih: 21 Mart 2020 15:33
Durer: Ücretli Öğretmenlerin Mağduriyetleri Giderilmeli

Corona virüs salgını nedeni ile okulların tatil edilmesi üzerine ücretli öğretmenlerin ücretlerinin kesilmesini müteakip Düşünce Akademisi Başkanı Serdar Durer basın açıklaması yaptı.

Durer yaptığı açıklamada şunları ifade etti; bir süredir Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve Dünyayı etkisi altına almış olan tıptaki adı Covid-19 “Corono virüs” yüzünden Dünya’nın birçok ülkesinde can kayıpları başta olmak üzere ciddi maddi kayıplar meydana gelmiş olup, bu yıkım devam etmektedir. Her geçen gün vaka sayısının ciddi bir hızla arttığı ülkemizde ve Dünya’da vefat edenlere Allah’tan rahmet yakınlarına da sabırlar dilerim. Tedbir almak noktasında toplum olarak eksikliklerimizi görmeli, daha dikkatli olmalıyız. Bu zorlu süreçte, insan hayatının kutsallığından ödün vermeden, sonsuz sabır ve üstün bir gayret ile çalışan, insanı yaşatmayı, acısını azaltmayı, derdine derman olmayı mesleği olarak seçen, başta hekimlerimiz olmak üzere, tüm sağlık çalışanlarımıza minnettarız.

Serdar Durer sözlerine devamla; Ülkemizde 1 milyon 97 bin 307 öğretmen olup, bunun 80 bini de ücretli öğretmen olarak görev yapıyor. Bir maaşı olmayan ek ders ücreti karşılığı ayda 2 bin TL civarında alan ücretli öğretmenler, bu olağan üstü tatil sürecinde ücretlerini alamayacaklar. Bu öğretmenlerimizin büyük çoğunluğu evli ve çocuk sahibi olup, geçimini bu ücretle yapmaktadır. Mevcut mevzuata göre içinde bulunulan durumda herhangi bir ödeme yapılamayan ücretli öğretmenlerin bu durumu yeniden gözden geçirilmelidir. Çoluk çocuğuna ekmek götüren bu öğretmenlerin mevcut durumları ile ilgili, muhakkak Sayın Devlet Başkanımızın bilgilendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Sayın Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’tan bu durumu gözden geçirmelerini, ülkemizin eğitimine ciddi bir katma değeri olan ücretli öğretmenlerimizin bu sıkıntılarının giderilmesini istirham ediyoruz. Dedi.  

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/durer--ucretli-ogretmenlerin-magduriyetleri-giderilmeli-13499.html