DSİ: Çarho Deresinde Makineli Toplu Çalışma Devam Ediyor

Kategori: Ahlat - Tarih: 2 Ekim 2019 11:42
DSİ: Çarho Deresinde Makineli Toplu Çalışma Devam Ediyor

DSİ Genel Müdürlüğü olarak özellikle son 17 yılda devasa büyüklükte baraj, gölet, sulama tesisi, içmesuyu ve arıtma tesisi, atıksu arıtma tesislerini, hidroelektrik santralleri inşa ederek ve dereleri ısalah ederek bununla birlikte sosyal yaşam alanları oluşturarak vatandaşların istifadesine sunduk dedi.

DSİ Genel Müdürlüğü vatandaşımızın en hızlı şekilde memba kalitesinde içme ve kullanma suyuna ulaşması için içme suyu tesisleri, içme suyu havzalarını korumak ve gelecek nesillere sağlıklı şekilde bırakmak adına evsel Atıksu arıtma tesisleri inşa etmekte, tarımsal sulamanın en etkin ve verimli şekilde yaygınlaştırılması için sulama yatırımları gerçekleştirmektedir. Ayrıca direkt yada dolaylı gerçekleştirilen HES’lerle 2003 yılında 26 milyar kilovat saat olan hidroelektrik enerji üretim kapasitesini 2019 yılı Haziran ayı itibariyle 99 milyar kilovatsaate yükseltilmiş böylelikle kaynaklar içinde HES’ler 1. sırayı almış ve son 16 yılda 4.856 adet taşkın koruma tesisini tamamlayarak, arazilerimizin ve yerleşim alanlarımızın taşkınlardan en az zararla etkilenmesini sağlamıştır.

DSİ Bitlis iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Bitlis ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Bitlis İli Ahlat İlçesi Çarho Deresi Makineli Toplu Çalışma Islahı Taşkın Koruma Projesi Kapsamında Çalışmalar Devam Ediyor

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Bitlis İli Ahlat İlçesi Çarho Deresinin (1,062 km) ıslahı ve taşkın koruması kapsamında; 1.195 m servis yolu, 3.152 m³ sedde ve taş tahkimatı, 45.000 m³ yükleme yapılarak 1,062 km lik dere boyunca yaklaşık 35 hektar tarım arazisinin ıslahı ve taşkından korunması planlanmaktadır.

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ‘DSİ tarafından Bitlis İli Ahlat İlçesi Çarho Deresinde 15.07.2019 tarihinde çalışma başlatıldığını açıklayarak şu an itibariyle işin % 80’i tamamlanmıştır. Projenin 2019 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır. Bununla birlikte 1071 Malazgirt Zaferi Anma Tören alanında kalan 600 metrelik kısımda dere tanzimi ve taş tahkimatı yapılarak tören faaliyetinin organizasyonunu gerçekleştiren firmaya peyzaj düzenlenmesi için teslim edildiğini ifade etti.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/dsi--carho-deresinde-makineli-toplu-calisma-devam-ediyor-13057.html