Doğu Anadolu Bölge hafızlık yarışmasında Tatvan birinci oldu

Kategori: Güncel - Tarih: 4 Mart 2021 12:13
Doğu Anadolu Bölge hafızlık yarışmasında Tatvan birinci oldu

Hafızlık yarışmasında Doğu Anadolu Bölge Finalinde Bölge birincisi Bitlis oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl Türkiye geneli Kur'an kursları arasında düzenlenen Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın Doğu Anadolu Bölge Finali yapıldı.

Erzurum İl Müftülüğünün ev sahipliğinde Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur’an kursu öğrencilerine yönelik düzenlenen "Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali" çevrimiçi olarak düzenlendi.

Erzurum İl Müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışmaya Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Kars, Erzurum ve Iğdır il birincileri katıldı.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında çevrimiçi gerçekleştirilen yarışmada hafızlar Kur’an’ı en güzel şekilde okumak için yarıştı.

Komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucu Bitlis’i temsilen yarışmaya katılan Tatvan Sakine Kalyoncu Yatılı Hafızlık Kız Kur’an Kursu öğrencisi Hafız Hatice Çelebi üstün gayret ve başarı göstererek "Bölge Birincisi" oldu. 

Bitlis’in Tatvan İlçesi Sakine Kalyoncu Yatılı Hafızlık Kız Kur’an Kursu öğrencisi Hafız Hatice Çelebi’yi, hocalarını ve ailesini tebrik eden Erzurum İl Müftüsü Şahin Yıldırım, hafız Çelebi’ye Türkiye finalinde başarılar diledi.

Bölge bazında yapılan yarışmada 1’inci olarak Türkiye finaline katılmaya hak kazanan Hafız Hatice Çelebi’nin ikinci kez Bitlis’e büyük bir gurur yaşattığını belirten Tatvan İlçe Müftüsü Zahit Demirel, 16 Mart 2021 tarihinde düzenlenecek olan Türkiye Finalinde de aynı başarıyı göstererek çıtayı daha yükseklere çekmek için çalışacaklarını ifade etti. Müftü Demirel büyük başarı sağlayarak bölge birincisi seçilen Hatice Çelebiyi ve pandemi sürecinde büyük gayret göstererek onu yetiştiren Hocası Selva Subaşı’yı tebrik etti.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/dogu-anadolu-bolge-hafizlik-yarismasinda-tatvan-birinci-oldu-24298.html